Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Bolig (ung.no)
Bolig (ung.no)

Væsking fra brystvortene. 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er jente på 17 år. I det siste har jeg begynt å få noe som ligner på melk ut å brystvortene mine. Og er ikke gravid (har gått på p-piller i 6mnd) kan det ha noe med saken å gjøre? Tusen takk for svar!

Besvart 17.05.2018 00:01
 

Svar
Hei

Du har opplevd væsking fra brystvortene. Dette kan ha mange årsaker, og er kanskje vanligere enn man tror. 

Det kan f eks komme av amming og graviditet (ikke aktuelt hos deg). Også stimulering av brystvortene (ved seksuell aktivetet, eller klær som gnis inntil),  og hormonforstyrrelser er mulige grunner. 

Hvis dette er kortvarig, på begge sider, og det ikke kommer blod eller puss ut, kan du se det litt an. Hvis ikke, eller hvis dette varer lenge (eller hvis du oppdager andre endringer i brystene), bør du oppsøke lege. Men de fleste tilfellene er ufarlige forklaringer, så dette rådet gis for sikkerhets skyld. 

Du kan lese mer om det her. Og er du i tvil, er det lurt å gå til legen. 

 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Puberteten starter på forskjellig tid og på forskjellig måte hos ulike mennesker. Det et stort sprik, og det kan bety at to venner på samme alder kan ha kommet veldig ulikt i pubertetsutvikling. Gjennomsnittlig starter puberteten 2 år tidligere hos jenter enn hos gutter.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene