Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt spiseforstyrrelse, vil jeg bli veksthemmet?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg har hatt spiseforstyrrelser i 2 år ca litt mer kanskje og er veldig redd for at jeg ikke sksl vokse mer, er 17 år, og spiser bra nå, men fortsatt redd veksten er hemmet

Besvart 29.06.2018 19:39
 

Svar
Hei

Så fint å høre at du får til å spise bra nå etter å ha strevet i to år. Det er vanskelig å si hvor mye innvirkning spiseforstyrrelsen vil ha på den endelige høydeveksten din. Det jeg kan si er at de fleste får en innhenting av vekst når de begynner å spise skikkelig over tid.

Det finnes en mulighet for at du vil bli kortere enn om du ikke hadde hatt spiseforstyrrelse, men det er også gode muligheter for å hente inn en god del lengdevekst om du spiser det du trenger for at kroppen skal få nok energi tll å vokse fremover. Det er nødvendig at du er sikker på at det er tilstrekkelig mengde. Jeg anbefaler deg å få hjelp til å følge opp mendgen mat dersom du ikke har fått det allerede. Det er viktig å vite at man trenger store mengder mat for å redusere undervekt og ofte må man øke enda mer fordi kroppen skal vokse og utvikle seg. 

Jeg legger ved noen artikler du kan lese på.

Vennlig hilsen psykiatrisk sykepleier/familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Jente på baderomsgulvet ved siden av en vekt (colourbox.com)

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

Les mer

Dette skjer med kroppen om du spiser for lite

TRØTT GUTT (colourbox.com)

Er det farlig å spise lite mat i én dag, og hva med en lengre periode? Hvor lite mat kan man spise før det blir farlig, og hva er egentlig konsekvensene? Her får du svar.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser