Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Alle guttene i klassen har rett ned mage. Jeg får den ikke rett ned, førdeom jeg har lite fett.

Gutt 14 år
 

Spørsmål
hei.

Jeg er så lei, har egentlig bare lyst å grave meg ned. Jeg tørr ikke/føler at jeg ikke kan ha svømming med klassen fordi jeg føler at magen min er utover. Legen sa at jeg ikke har underhudsfett, men magen min blåser seg ut. Alle guttene i klassen har rett ned mage. Jeg får den ikke rett ned, førdeom jeg har lite fett. Jeg kan ikke ha svømming, kan ikke dusje etter gymmen, tørr aldri skifte i garderoben ( må inn på badet ) og jeg tørr ikke finne på ting som har med magen å gjøre, f.eks svømming, osv. Jeg trener HVER dag, å har gjort det i 1 år. ( fotball hver dag, 2-4 timer, styrketrening hver dag, ( sit ups anna hver dag og vekter og maskiner anna hver dag ) jogger, sykler, ( syklet 17 km hver dag i 6 måneder, nå sykler jeg av å til men jogger mye ) jeg spiser sunt, å føler at jeg blir kjukk av å spise usunt. jeg har en bestevenn, alle jentene har liksom likt meg for den jeg er, å ser ut ( i ansikte altså ) men nå, når six pack er inne i bildet, osv, så trenger han bare vise magen, å alle liker han. Jeg tørr ikke. Jeg har tynne og muskuløse ben, armer, men har ikke fin mage. jeg klarer ikke mere. Jeg har ikke spist EN usunn ting på et år, ikke tyggis engang. spiser bare grovt, frukt, magert pålegg, bare vann, osv. jeg holder fortsatt på, men får aldri en fin mage. Jeg har faktisk tenkt på å drite i alt, å bare legge meg for å død. Jeg vill virkelig ha tips for å få den jævla flate magen. Hver lege jeg har pratet med sier, du må ha tålmodighet. Men jeg har ventet 1 år å har ikke fått noe flatere mage, bare mindre fett på kroppen. Er så jævla lei. Værsåsnill å hjelp meg å si hva jeg skal gjøre, evt ta tabletter for jeg trur at det er blæren som " er i veien " sånn at magen ikke kan gå innover. Viss jeg blåser magen utover ( med vilje ) kan den bli dritt stor. Jeg vill bare ha flat mage. Værsåsnill å svar raskt.

MVH desperat gutt....
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Jeg forstår at dette er noe du har pratet med lege om, og det er bra.  For meg høres det ut som du har veldig lite fett på kroppen, og at du er fornøyd med det meste bortsett fra magen.  Jeg tenker at denne magen din nok har fått et "urettferdig" stort fokus nå, og at det kanskje har blitt litt slik at du ser den "med forstørrelsesglass", eller overfokusert, på samme måte som  det kan være når man har en spiseforstyrrelse og er veldig tynn, men ikke greier å se det selv når man ser i speilet.  Jeg lurer også på om du egentlig spiser litt for lite i forhold til det du trenger nå du er i vekst og utvikling, slik at magen kan ha blitt litt utspilt også av det.  Det er jo forøvrig slik at magen er litt mer utstående når man er ung, enn når man blir eldre, og det kan jo også være slik at du fortsatt er litt "ung gutt" i kroppen, og at det vil skje en endring nå når du fortsetter å vokse og utvikle deg.  -Det er kanskje det legene du har pratet med har ment.

Jeg VET jo ikke om det, sett med andres øyne, ER slik at magen din er veldig utstående, eller om dette er noe det mest er du som ser, men uansett så kjenner jeg når jeg leser det du har skrevet, at dette er noe du er fryktelig fortvilet over, og det har et stort fokus i hverdagen din.  -Jeg vil råde deg til å ta en prat med helsesøster om dette og kanskje også om det store fokuset du har på å trene å spise sundt, for jeg tror at alt dette tar litt vel mye plass i tankene dine, og kanskje handler det om et problem litt utover akkurat det med magen?  Kanskje kan det være en løsning å få hjelp til å fokusere litt annerledes?

Ikke gå med din fortvilelse alene, i alle fall, men prat med en voksen.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tykk & tynn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tykk & tynn


Quiz: Hva vet du om vanskelige ting i hjemmet?

Kan du avgjøre spørsmål om utdanning når du er 15 år?