Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Prikker og smerter i penis etter sex.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg hadde en litt dårlig opplevelse etter sex i går. Jeg hadde enorme smerter i penis og hadde fått masse røde prikker/sår på penis hodet. Vi hadde holdt på i noen timer men siste halvtimen begynte å bli noe ubehagelig. Da jeg trakk meg ut blødde jeg noe smått fra noen av disse prikkene. Er dette noe jeg burde gå til lege med eller kan det bare være så simpelt som en liten friksjonskade?

Besvart 13.09.2017 14:01
 

Svar
Hei

Dersom dere hadde sex i flere timer, vil jeg tro at de prikkene du fikk etter sex, rett og slett er en friksjonsskade. En kan jo få "gnagsår" på penis, slik en kan få det andre steder på kroppen. Da kan huden på penis reagere med å bli irritert og rød, med nupper osv. Huden kan også få små rifter og begynne å blø.


Dersom dette skjer, bør man kanskje ta en liten pause, eller/og passe på at en er godt "smurt". Jenta bør få tid til å bli kåt og våt nok før selve penetrasjon, og en kan også bruke gldiemiddel e.l.

Jeg tenker at du kan se dette litt an. Dersom det ikke går over i løpet av noen få dager, bør du la helsesøster eller lege se på det.

God bedring! 

Vennlig hilsen legen.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Underlivssjekk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om underlivssjekk