Hopp til hovedinnholdet

Penisstrengen røyk. Bør jeg oppsøke lege?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, For et par dager siden hadde jeg samleie med kjæresten min. Under samleie merket ingen noe, men etterpå var det mye blod. Det viste seg at jeg hadde revnet/røket penisstrengen. Er usikker på om den er revnet litt eller helt revnet. På penishodet er det et lite sted hvor det er litt hovent, ytterst ved strengen. Det er også noe hvitaktig ved strengen jeg er usikker på hva er. Det er ikke vondt annet enn når jeg drar vekk forhuden. Får derfor ikke renset det noe særlig. Bør jeg treffe en lege? Skal på ferie om to dager og vil da tro at jeg ikke får legetime uansett før ferien...Kan jeg bade i klor/saltvann med det? Skal jeg la det være som det er og ikke rense men la det gro av seg selv eller dusje/bade det selvom det svir ekstremt? Igjen, bør jeg se lege? Mvh, Gutt, 17

Besvart 14.02.2019 14:08
 

Svar
Hei


Det er litt vanskelig å svare helt nøyaktig på dette uten å ha undersøkt deg selv. Men generelt sett så er det svært vanlig at penisstrengen ryker eller rivner litt. Dette skjer ofte ved de første samleiene. Det skjer fordi strengen er litt for stram. Den gror da ofte av seg selv, og når den gror, så gror den litt «løsere», slik at det blir lettere å ha samleie. 

Det er nok ikke uvanlig at de blør litt og også hovner opp litt hvis dette akkurat har skjedd. Du bør prøve å rense det, skylle godt med rennende vann, og klappe godt tørt med et rent håndkle (selv om det er vondt). Du bør kanskje la området være litt i ro de første dagene, så det kan gro bedre. Du kan egentlgi bade som vanlig, så lenge vannet er rent (det kan jo være vanskelig å sjekke i utlandet). Saltvann vil nok svi mer. . Husk uansett å skyll godt etterpå. 

Det er vanskelig for meg å svare nøyaktig, så det er klart at om dette blødde svært mye og nå er veldig hovent, bør du oppsøke lege for sikkerhets skyld. Det kan hende det er greit, også med tanke på at du skal til utlandet, og det nok er vanskeligere å komme til lege der. 

Men generelt så er det altså svært vanlig at strengen ryker og man trenger vanligvis ikke gå til lege med det. Alt godt!

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Underlivssjekk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om underlivssjekk