Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt urinveisinfeksjon i 4 uker...

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt urinveisinfeksjon i 4 uker nå. Det svir ikke når jeg tisser, men det verker i blæra når jeg er ferdig med å tisse og sitter på do. Jeg føler jeg hele tiden må på do og det er skikkilig ubehagelig. Jeg har tatt graviditetstest for fikk urinveisinfeksjon etter samleie og den var negativ. Har ikke vert til legen for medisin for pleier ikke urinveisinfeksjon å gå over av seg selv etter en uke? Jeg hadde urinveisinfeksjon for ikke så veldig lenge siden og jeg føler jeg hadde helt andre symptomer enn denne gangen, og da gikk urinveisinfeksjonen over av seg selv etter 2 uker. Hva kan ha skjedd og hva bør jeg gjøre? Håper veldig på raskt svar!

Besvart 29.06.2018 17:52
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Urinveisinfeksjon (blærekatarr) er en infeksjon i urinblæra. Den skyldes som regel bakterier som kommer inn i urinblæra. Man opplever svie, hyppig vannlating og varmefølelse i underlivet under og etter vannlating.

Vanlig blærekatarr går som regel over av seg selv i løpet av en uke. Det kan derfor være nok at du drikker rikelig med vann og avventer noen få dager. 

Om det ikke går over i løpet av en uke, anbefales det at infeksjonen behandles med antibiotika. Vanligvis er det nok med en kur på 1-3 dager.

Du bør altså kontakte fastlegen din, slik at du få begynt med antibiotikabehandling :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Underlivsplager
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om underlivsplager