Hopp til hovedinnholdet

Har store kjønnslepper og dette plager meg, noe å gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har ett problem som jeg har slitt med en god stund nå, vil si ett par år. Jeg har kjønnslepper som er ganske slappe og store, og synes veldig hvis jeg har på meg tynne bukser/tights/shorts. Jeg kan heller ikke bruke bikinitruser uten at jeg får camel toe. Det er ganske plagsomt og jeg blir lei meg av det. Jeg har også plager med at jeg er veldig sensitiv der. Av og til når jeg ligger på sia kommer de i klem mellom bena og det gjør ganske vondt. De er alltid røde og irriterte siden de gnikker litt når jeg har på meg klær. Trusene mine går alltid opp i sprekken siden det er veldig vanskelig å finne noen som passer skikkelig. De eneste gangene de ikke plager meg er når jeg ikke har på meg noenting nedenunder for da er det ingenting som presser/gnikker på dem. Dette er noe jeg ikke vet hva jeg skal gjøre med og jeg synes det er skikkelig flaut å si det til moren min:( Hva kan egentlig gjøres mot dette? Jeg vil ikke leve med irriterte og vonde kjønnslepper resten av livet liksom:/

Besvart 06.12.2018 18:02
 

Svar
Hei jente 17 år.

Så bra at du søker hjelp. 

Det er mange som bekymrer seg over at de mener at de enten har for små eller for store kjønnslepper. Kjønnslepper kommer i forskjellige størrelser, akkurat som gutter sin penis og pung. Noen har små innerste kjønnslepper mens andre har lengre slik at de henger utenfor de ytterste kjønnsleppene. Begge deler er like normalt. 

Men når det er sagt, forstår jeg at du har fysiske plager grunnet dette. Jeg synes derfor at du skal oppsøke legen din for en vurdering. Han/hun kan eventuelt sende deg videre til en spesialist for vurdering. 

Det er mulig å utføre kirurgi på kjønnsleppene hvis man har fysiske problemer, som for eksempel smerter og sårhet av å gå med bukse. Kirurgi har en viss risiko for komplikasjoner. Kirurgi skal derfor ikke utføres av kosmetiske hensyn, men det gjøres dersom det er indikasjoner for det og klienten er enig, etter å ha fått informasjon om hvilke komplikasjoner en operasjon kan gi. 

Du er fylt 16 år og er dermed helserettslig myndig. Det betyr at du kan snakke med fastlegen din, uten at du informerer din mor. Men det er fint å snakke med sin mor om det som plager en. Kanskje kan du vise henne hva du har skrevet og svaret her, at det er lettere, enn å si det? Da vet hun hva du står i og kanskje vil hun hjelpe deg og støtte deg?

Vi håper dette er til hjelp for deg og vi ønsker deg lykke til.

Vennlig hilsen jordmor og spesialist sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Normale eller unormale kjønnslepper?

Kjønnslepper

Intimbarbering gjør at jenters kjønnsorgan blir mer synlig, og mange jenter er usikre på om kjønnsorganet deres er normalt. Hva hvis den ene kjønnsleppen er større enn den andre, eller hva hvis de indre kjønnsleppene henger utenfor de ytre? Alt sammen er like normalt!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Underlivsplager
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om underlivsplager