Hopp til hovedinnholdet

Kan p-piller gi soppinfeksjon?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg sliter med at jeg får sopp veldig ofte. Det kommer tilbake rett etter canesten vagitoriekur. Jeg innbiller meg at det begynte da jeg startet på almina ppiller. Jeg får mye utflod, noe som gjør det fuktig i trusen. Kan det stemme? Kan man få økt utflod av noen typer ppiller?

Besvart 14.02.2019 13:37
 

Svar
Hei

P-piller er ikke sikkert vist å øke risikoen for soppinfeksjoner, så det er sannsynligvis ingen sammenheng mellom bruk at Almina og det at du har gjentatte soppinfeksjoner. Man kan derimot få økt utflod med p-pillene og fukt kan jo gi god grunnlag for sopp.

Jeg synes at siden du har gjentatte soppinfeksjoner etter egenbehandlinger, så bør du få en vurdering hos fastlegen din. Det er mulig at du kan trenge reseptbelagt behandling for å bli kvitt plagene dine. Lykke til.


Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Underlivsplager
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om underlivsplager