Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Jeg er redd for at det skal bli krig i Norge.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er kjempe engstelig for at det skal komme krig i Norge tror du det skjer i nærmeste fremtid eller ikke? Hvet du om noe som kan hjelpe så jeg ikke tenker på det. Drømmer hele tiden om det hører jeg bare en alarm skvetter jeg. - har snakka med mamma og pappa men de sier bare det kommer ikke krig!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 13 år.

Takk for at du skriver til oss.
Det er nok en del ungdommer som vil kjenne seg igjen i det du skriver om her. Vi lever jo i en verden hvor det er krig i andre deler av verden, men vi får det inn i stuen vår hver dag gjennom media. Dette kan føre til at man kan tenke at det snart kan bli krig her også.

Jeg tenker at det ikke blir krig i Norge.

Vi er medlem av noe som heter Nato som er et forsvarssamarbeid som skal sikre at vi kan leve i fred her i Norge.

Det er også slik at hele europa er sammen om å jobbe for fred her.

Jeg synes at du skal gå og snakke med helsesøster om de tankene du har. Da vil du få hjelp til å sortere tanker og følelser du har rundt dette, og lære deg strategier for hvordan du kan endre tankene dine.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

NATO skal trygge freden

NATO er en organisasjon som skal bevare fred og sikkerhet. Derfor forplikter alle de 28 medlemslandene seg til å hjelpe hverandre å trygge fred.

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Europa og verden
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om europa og verden


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre