Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Hvordan blir jeg kvitt blåmerker?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Hvordan kan jeg få blåmerker på armene og føttene, av og til også på ryggen, til å forsvinne fortere, eller i et minste gjøre dem mindre synlige? Jeg har lyst til å kunne gå i sommerklær uten at folk skal spørre hva som skjer og uten at de skal bli bekymret.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 14 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg kan forstå at du ikke har så lyst til å gå i sommerklær når du har blåmerker flere steder på kroppen. Det vil jo kanskje vekke litt oppsikt hvis det er slik at du har mange blåmerker, og jeg kan forstå hvis de rundt deg blir bekymret da.

Noen ungdommer har blåmerker fordi de driver med idrett, som håndball og fotball. Du skriver ikke hva det er som gjør at du har så mange blåmerker. Er det fordi at du driver med idrett? Handler det om at du har en sykdom? Blir du slått av noen? Hvis det ikke er noen av de tingene jeg har spurt om, og du egentlig ikke vet hvorfor du får blåmerker så må du gå til fastlegen for å sjekke det.

Er det slik at noen slår deg MÅ du si i fra til en voksen du har tillit til, helsesøster, helsestasjonen for ungdom eller kontakte barnevernet.

Man kan legge på litt dekkkrem for å skjule blåmerker. Det finnes også en salve som heter Hirudoid som gjør at blodgjennomstrømningen bedres lokalt, slik at blåmerker forsvinner raskere.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme