Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Blir kåt på nakne menn, er det noe galt med han?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et lite problem, jeg tror jeg er bifil men vil ikke være det! Jeg vill helst være hetro, jeg blir og er forelsket i jenter og blir tent av sex, men noen ganger blir jeg mer tent av veltrente gutter og homse sex og faktisk ønsker jeg ha sex med en gutt. Det er sånn at jeg er jomfru/har ikke hatt sex med verken jenter eller gutter og det er pinlig. Jeg har vokst opp og bor på bygden og der er lite av ungdommer og mor og far er skilt, så jeg ser far sjeldent. Jeg har liksom ikke hatt en farsfigur. Når jeg er kåt ønsker jeg sex med en gutt og når jeg ikke er kåt synes jeg det er kvalmt. Men jeg har en lite ønske om å prøve det ut, ikke noe mer.Jeg kan aldri tenke meg til å kysse en gutt...jeg vill helst at ingen skal vite at jeg er kåt på gutter. Når jeg er sammen med kompiser og slektninger, blir jeg ikke kåt på dem, men jeg blir på menn jeg ikke kjenner og nakne menn. Er det galt med meg? Jeg ønsker liksom ikke å ha noe fasit på om jeg er hetro eller bifil...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 17 år 

Det er ikke så rart at du helst vi være hetero. Spesielt i ungdomstiden ønsker man jo å være som de fleste andre, og da kan det være litt vanskelig å kjenne på følelsen av å skille seg ut.

Jeg tenker likevel det er lurt å utforske disse følelsene, og kanskje snakke med noen du stoler på. Det er jo ofte slik at vi mennesker er redde for å bryte normene rundt hva vi tenker er "vanlig" og "normalt". Derfor kan det være en hjelp å tenke høyt med noen andre, om hvorfor vi føler som vi gjør. Utfordre hvilke normer som styrer oss, og kjenne på hva vi egentlig synes om disse normene? Helsesøster kan her være en person du kan dele tankene dine med.

Hvilket kjønn vi mennesker tiltrekkes, er jo egentlig helt uvesentlig. Det er jo personligheten til et menneske som er det viktigste, ikke hva det tilfeldigvis har mellom beina.

Du skriver at du opplever det som pinlig å ikke ha debutert seksuelt. Det du skal vite, er at gjennomsnittsalderen, faktisk er rundt 17 år her i Norge. Derfor er det ikke så uvanlig å være "jomfru" i din alder.

Det er ikke noe galt med deg når det gjelder å tenne på nakne/ fremmede menn. Vi mennesker kan i utgangspunktet tenne på alle mulige ting, mennesker og settinger. Alle er vi forskjellige, og her finnes det ingen fasit. 

Hvis du ønsker flere innspill, vil jeg anbefale deg å kontakte Ungdomstelefonen. Legger ved noen artikler du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen Ingun 

 

Helsesøster
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om kjønn, seksualitet og identitet?

Jenter ser på mobilen sin (colourbox.com)

Har du spørsmål om kjønn, seksualitet eller identitet?Ringer du Ungdomstelefonen på 400 00 777 møter du unge voksne som kan hjelpe deg med spørsmål om seksualitet, legning og identitet.

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Massasje (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. For noen kan det være undertøy, pupper eller rumper, mens for andre kan det være muskler, navler, en dyp stemme, kjønnsorganer eller neser. Alt sammen er like normalt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bifil
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bifil