Hopp til hovedinnholdet

Hun syns hun har for store pupper.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en 14 år gammel jente og puppene mine får meg til å føle meg usikker. De er faktisk for store for en 14 åring synes jeg og jeg har da altså de største brystene på hele trinnet mitt. Jeg føler alltid at alle ser på puppene mine og jeg tør aldri og gå med tettsittende topper. Jeg føler at alle sammen ser på de og jeg sliter skikkelig når vi har gym vis jeg har glemt sportsbh. Det er også en del folk som kommenterer at jeg har store pupper og skal alltid peke ut at jeg har det. Jeg hater puppene mine. Jeg skulle ønsket at jeg hadde småe for da hadde alt vært lettere.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no.


Jeg er litt usikker på hva du spør om her. Men jeg leser at du er frustrert over puppene dine. Jeg vet ikke om det er noen trøst, men heldigvis så er du bare 14 år. Det betyr at du ikke er ferdig utvokst enda. Det betyr at kroppen din vil forandre seg ganske mye i noen år enda. Og selv etter at du er ferdig utvokst kan bryststørrelsen og utseendet endre seg stort. Sannsynligvis vil du strekke deg litt i lengden enda, og vanligvis vil man også legge på seg noen kilo i den alderen du nå er. Da er det ikke sikkert at puppene dine også vil bli større. Eller kanskje de gjør det?! Det vet man ikke. Pupper er endel av utseendet ditt og selvom du ikke synes det ser så pent ut, så kan det vare andre som synes det.

Du har lagt spørsmålet ditt i kategorien selvtillit. Det betyr kanskje at du tenker dette har noe med selvtilliten din å gjøre, altså at selvtilliten din påvirkes av at du synes du har for store pupper? Det er klart at det påvirker selvtilliten og selvbildet ditt. Det kan virke på meg som at det kan være nyttig for deg å jobbe med dette. Få litt hjelp av feks. helsesøster til å synes litt bedre om deg selv og jobbe med å like deg selv for den du er og ikke så mye for hvordan du ser ut. Bygge opp selvtilliten din!

Jeg ønsker deg lykke til!

 

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Smiler

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år skal kroppen utvikles fra et barn til en voksen, og i denne perioden er det normalt å føle på usikkerhet og å sammenligne seg med andre.

Les mer

- Jeg hater kroppen min

Jente i vindu (colourbox.com)

Jeg er så misfornøyd med kroppen min. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse