Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker å starte å trene og ønsker meg en sunn livstil. Hva kan jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Dette er ikke greit. Jeg er ca 165cm høy og veier 72kg, jeg vil bare gråte av å se på meg selv, jeg har mye fett på mage, armer og lår som plager meg enormt mye, jeg føler meg ikke bra nok for noen som helst, hele dagen min går på skole, lekser og mobil. Jeg orker ikke dette lengre, jeg er med venner en sjelden gang. Noen av det aller verste er at jeg har fått meg strekkmerker på hoftene, innsiden av lårene, brystene og litt på over armene, jeg føler at puppene mine er helt ødelagte, de er fulle/tett i tett av strekkmerker, og jeg har da så mye kroppspress at dette går utover gym og svømming med skolen, vi er en del over halve skoleåret og jeg har ikke hatt gym hele skole-året, jeg er lei av livet og vil trene, bra kosthold og en sunn livsstil og ikke minst en bra identitet, og for en gang ikke gjemme kroppen min for andre! jeg begynte og tenke på dette sommeren 2015. og det at strekkmerkene går utover gym og svømming er ikke bra, jeg sliter så mye og trenger seriøst mye hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du ønsker å forandre livsstilen din. Du skriver at du ikke er fornøyd med hvordan du har det nå. Det er leit at du ikke har det bra og er lei deg. Det som er fint er at du har mange gode ideer for hva som kan gjøre det slik at du får det bedre.

Jeg tenker at det er fint om du snakker med noen om hvordan du har det. Det kan være foreldrene dine, søsken eller en god venn. Ikke gå alene å være lei deg og trist. Foreldrene kan støtte deg i å få en bedre livsstil.

Snakk gjerne med helsesøster på skolen din om trening, kosthold og hvordan få gode vaner.

 

Legger ved artikler under svaret som du kan lese.

Ønsker deg lykke til.

 

Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kom i gang med treningen!

Joggesko (colourbox.com)

"Jeg har ikke penger, jeg har ikke utstyret, jeg har ikke tid?" Kjenner du deg igjen? Det finnes mange årsaker til å utsette treningen.

Les mer

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Og hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Smiler

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år skal kroppen utvikles fra et barn til en voksen, og i denne perioden er det normalt å føle på usikkerhet og å sammenligne seg med andre.

Les mer

- Jeg hater kroppen min

Jente i vindu (colourbox.com)

Jeg er så misfornøyd med kroppen min. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Så mye har matpakken å si

Matpakke

Føler du deg ofte trøtt og sliten på skolen? Visste du at årsaken kan være matpakken din? Les mer og få sunne, freshe og kjappe matpakketips her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett