Hopp til hovedinnholdet

Har dere noen tips til hvordan jeg kan slippe å være i garderoben med alle de andre jentene? Jeg er flau over kroppen min!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, har dere noen tips på hvordan jeg kan slippe å være i garderoben med alle de andre jentene? Det er ikke noe de gjør. Og vi har det jo gøy når vi snakker ogsånt. Men jeg er flau over kroppen min! Vil liksom ikke at de skal se det. De har jo ikke noe med det å gjøre. Og skolen kan jo ikke tvinge andre til å dusje/skifte foran andre. Jeg gruer meg hver gang vi skal ha gym og som oftes later jeg som om jeg har glemt håndkle for å slippe å dusje. Eller gymtøy så jeg slipper å gymme. Men er redd for at gymlærern kommer til å mistenke det. Jeg vil bare fake syk å bli hjemme. Men klarer aldri å overbevise mamma. Kan dere gi meg noen tips pls? Helst litt fort for vi har gym på Onsdag og det er Søndag idag.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du forteller at du gruer deg til gymtimen fordi du er flau over kroppen din. Videre ønsker du tips til hvordan du kan slippe å være i garderoben sammen med de andre jentene. Det er ikke greit å være flau over kroppen sin, og jeg forstår godt at det blir vanskelig for deg med gymtimer.

Samtidig er det mange jenter på din alder som vil kjenne seg igjen i det du beskriver. Det skjer mange forandringer med kroppen når man er i puberteten. Det å sammenligne seg med andre, er vanlig. Mange føler seg da ikke bra nok. Men gi kroppen din litt tid, du er inne i en periode hvor kroppen gjennomgår store forandringer på ganske så kort tid. Tenk gjennom hva det er som gjør DEG til DEG. Du er verdifull akkurat som du er. 

Jeg tenker at det mest uheldige du gjør er å fortsette å ikke ha gym, og finne på ulike unnskyldninger.  Det tar så mye energi å gå å tenke på dette, og du går glipp av gym, som jo er et viktig fag og viktig trim. Fint at du vil ta tak i dette nå. Mitt beste tips til deg er å snakke med læreren din og forklare hvordan du har det. Læreren din har helt sikkert vært borti lignende situasjon og kan komme med en god løsning for deg. Du kan også prate med helsesøster om dette hvis du syns det er vanskelig å snakke med læreren din. Hun vil også kunne hjelpe deg med å si ifra til læreren.

Legger ved noen aktuelle artikler.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Jeg hater kroppen min

Jente i vindu (colourbox.com)

Jeg er så misfornøyd med kroppen min. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse