Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
116111.no
116111.no

Blir kåt av å se på penisbilder og nakne menn, betyr det at han er homo eller bifil?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg blir kåt av å se penisbilder og nakne menn. Er jeg bifil eller homofil?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 13 år

Du skriver at du liker å se på penisbilderog nakne menn, og lurer på om det kan bety noe for din seksuelle identitet.

Hvilken betegnelse som kan passe best for deg, kommer an på flere ting enn hvem du liker å se naken på bilder. Den seksuelle identiteten handler nemlig om hvem du forelsker deg i, tiltrekkes seksuelt, fantaserer om, samt opplever romantisk kjærlighet for.

Hvis det er slik at du hovedsaklig får disse følelsene for gutter kan betegnelsen homofil passe best. Hvis du får de for både jenter og gutter, kan det være du kan finne deg til rette i betegnelsen bifil.

Noen opplever å svinge mellom hvilke kjønn de får romantiske følelser for, og hvilke kjønn de blir kåte på. Noen kan fantasere, samt ha lyst til å ha sex med et annet kjønn, uten å være forelsket i det. Da skiller vi ofte mellom sexuell orientering og sexuell praksis. Selv om du tenner på ulike typer porno eller nakenbilder, så trenger ikke dette å bety noe for din seksuelle identitet.

Bruk litt tid på å finne ut av hva som kjennes riktig ut for deg. Bli kjent med kroppen din og hvordan den fungerer. Ikke stress med å finne akkurat din definisjon, min erfaring er at dette kommer tydeligere frem etterhvert som du faktisk får mere livserfaring. Uansett er det bare du selv som kan bestemme hvilken "bås" som passer best for deg.

Hvis du bor i Oslo er du hjertelig velkommen til å utforske hva som er riktig for deg, på Helsestasjon LHBT. Hvis du bor et annet sted kan du ta kontakt med en helsesøster eller en sexologisk rådgiver.

Vil også anbefale deg å kontakte Ungdomstelefonen eller YouChat for flere innspill. Legger ved noen artikler du kan se på. 

Ønsker deg masse lykke til!
Hilsen Ingun

Helsesøster

Spesialist i sexologisk rådgivning - NACS

Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida blir man opptatt av seg selv på en helt annen måte enn tidligere. Man prøver å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil / skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil / skeiv