Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
Gutt spiller på PC (colourbox.com)

Må jeg slå opp med søsteren min?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, I dag kom jeg hjem fra skolen jeg har skilte foreldre så jeg var aleine hjemme hos mamma med søsteren min.hun var på jobb så jeg og tvillingen min var hjemme aleine, når vi satt ved middagen så jeg på hun og fikk skikkelig stå. det føltes ut som att hodet mitt falt av så gikk jeg bort til henne og tokk hun i håneden og gikk til hennes rom. Hun skjønte fort hva som ville skje. hun tokk av seg klærne det gjorde jeg også. Først slikket jeg hun, så sugde hun meg jeg fingret hun og hun var helt våt. Så jeg gikk inn i henne og det var så godt og jeg gjorde det hardere og hardere dette var første gang vi gjorde dette. Nå er vi sammen og vi er tvillingen! Men Jeg ELSKER hun, vi er fortsatt aleine hjemme i stad før jeg gikk for og skrive Klina vi tok på hverandre som om vi var over 18. Hva skjer det er som att vi ikke er søsken. Før hadde vi en forster unge hjemme hos oss men han flyttet igjen. Er en av oss også det selvom det sies vi er tvillinger? Og må jeg slå opp med søsteren min??????

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 13 år.


Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg ser at du valgte kategorien "Ikke greit" på ditt spørsmål, og det er jeg enig med deg i at dette ikke er greit. Og det er bra at du også mener at det ikke er greit.

For søsken skal ikke ha samleie, men man straffes ikke før man fyller 18 år. Det er likevel viktig å huske på at den seksuelle lavalder i Norge er 16 år, noe som gjør det ulovlig, og dermed straffbart, å ha sex med noen under denne alderen. I tillegg er det straffbart å tvinge eller presse noen til å ha sex, og dette gjelder selvsagt også i familier og mellom søsken. Slike forhold er straffbare så lenge man er over den kriminelle lavalderen som er 15 år.

 

Sex mellom søsken regnes som incest, derfor må forholdet til din søster avsluttes, selv om du oppfatter det som frivillig og opplever at du elsker henne. Husk at dette heller ikke vil bli godtatt av familie og andre rundt dere. Derfor er det ikke et forhold som vil kunne vare eller bli akseptert av andre. 

Derfor råder jeg deg til å bruke fornuften, selv om følelser og lyst sier noe annet. For det er nemlig ikke slik at en alltid kan gjøre det en har lyst til, noen ganger må en ta andre hensyn og sette sin egen lyst til side. Her er det store konsekvenser av deres handlinger, som for eksempel uønsket graviditet og psykiske og sosiale vansker seinere i livet.

Så snakke med noen som kan hjelpe deg og din søster til å finne ut av hva dere kan gjøre for å avslutte dette. Så snakke med noen voksen som dere stoler på. Da kan helsesøster på skolen være en dere kan snakke med.

Du kan også benytte deg av den anonyme chattefunksjonen til Sex og samfunn.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Eksempler på incest og seksuelle overgrep

Hva betyr det å være utsatt for incest eller seksuelle overgrep? Når et barn eller en ungdom blir utsatt for seksuelle overgrep, opplever de at en ungdom eller en voksen gjør noe med kroppen deres som de ikke har lov til.

Les mer

Seksuell erfaring med søsken?

To i en seng (colourbox.com)

På ung.no får vi spørsmål om hva som er greit og ikke greit av nærhet og berøring. Også når det gjelder søsken og andre i familien.

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Chat om seksualitet og seksuell helse

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet og seksuell helse, kan du få svar på chat med fagpersoner fra Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex