Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Er det normalt at en far tar på puppene til døtrene sine?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 18 år, jeg bodde med pappa siden 2013, men han han besøkte oss noen ganger i ferier. Jeg opplevde for noen år tilbake at han tok på puppene mine når vi var alene og han sa at de ble større. Jeg likte ikke at hun rørte dem. For noen dager siden jeg snakke med søstera mi og hun sa at hun opplevde det samme. Er det normalt at en far tar på puppene til datterene sine?

Besvart 10.07.2017 13:03
 

Svar
Hei jente 18 år

Det er bra at du skriver til oss i Ung.no når du er usikker på om det er normalt at fedre tar på puppene til døtrene sine. 

Nei, det er ikke normalt at en far berører puppene til døtrene sine. Slike hendelser vil bli definert som incest og er straffbart.

Det du beskriver at din far har gjort mot deg for en tid tilbake skal ikke barn oppleve. Jeg skjønner godt at du opplevde det som ubehaglig når han berørte puppene dine. Det er både straffbart og en alvorlig krenkelse mot deg og din kropp. Din far har det fulle ansvaret for det som skjedde.

Det er bra at du har snakket med søsteren din. Når slike ting skjer er det godt å få snakket med noen om hva som har skjedd. Husk at du og din søster ikke har gjort noe galt. 

Dersom du opplever dette igjen eller er redd for at det skal skje når du er sammen med faren din vil jeg anbefale deg å prate med noen voksne du har tillit til. Det kan være din mor, besteforeldre, tante eller onkel, helsesøster på helstestasjon for ungdom eller fastlegen din. Kanskje du trenger hjelp og støtte for å håndtere det som har skjedd?

Du kan gjerne snakke med politiet om det som har skjedd om du ønsker å anmelde din far for hendelsen.

Du kan lese mer om seksuelle overgrep i artiklene som ligger under svaret mitt. 

Jeg håper svaret mitt var til hjelp for deg. 

Ønsker deg en fin sommer:)

Med vennlig hilsen helsesøster, Ung.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Eksempler på incest og seksuelle overgrep

Hva betyr det å være utsatt for incest eller seksuelle overgrep? Når et barn eller en ungdom blir utsatt for seksuelle overgrep, opplever de at en ungdom eller en voksen person gjør noe med kroppen de ikke har lov til. Vi kan kalle det en vanskelig berøring.

Ring hjelpetelefonen: 800 57 000 NÅ om du vil snakke med noen.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre