Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
Ung.no på Snapchat
Ung.no på Snapchat

Er det normalt at en far tar på puppene til døtrene sine?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 18 år, jeg bodde med pappa siden 2013, men han han besøkte oss noen ganger i ferier. Jeg opplevde for noen år tilbake at han tok på puppene mine når vi var alene og han sa at de ble større. Jeg likte ikke at hun rørte dem. For noen dager siden jeg snakke med søstera mi og hun sa at hun opplevde det samme. Er det normalt at en far tar på puppene til datterene sine?

Besvart 10.07.2017 13:03
 

Svar
Hei jente 18 år

Det er bra at du skriver til oss i Ung.no når du er usikker på om det er normalt at fedre tar på puppene til døtrene sine. 

Nei, det er ikke normalt at en far berører puppene til døtrene sine. Slike hendelser vil bli definert som incest og er straffbart.

Det du beskriver at din far har gjort mot deg for en tid tilbake skal ikke barn oppleve. Jeg skjønner godt at du opplevde det som ubehaglig når han berørte puppene dine. Det er både straffbart og en alvorlig krenkelse mot deg og din kropp. Din far har det fulle ansvaret for det som skjedde.

Det er bra at du har snakket med søsteren din. Når slike ting skjer er det godt å få snakket med noen om hva som har skjedd. Husk at du og din søster ikke har gjort noe galt. 

Dersom du opplever dette igjen eller er redd for at det skal skje når du er sammen med faren din vil jeg anbefale deg å prate med noen voksne du har tillit til. Det kan være din mor, besteforeldre, tante eller onkel, helsesøster på helstestasjon for ungdom eller fastlegen din. Kanskje du trenger hjelp og støtte for å håndtere det som har skjedd?

Du kan gjerne snakke med politiet om det som har skjedd om du ønsker å anmelde din far for hendelsen.

Du kan lese mer om seksuelle overgrep i artiklene som ligger under svaret mitt. 

Jeg håper svaret mitt var til hjelp for deg. 

Ønsker deg en fin sommer:)

Med vennlig hilsen helsesøster, Ung.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Eksempler på incest og seksuelle overgrep

Hva betyr det å være utsatt for incest eller seksuelle overgrep? Når et barn eller en ungdom blir utsatt for seksuelle overgrep, opplever de at en ungdom eller en voksen gjør noe med kroppen deres som de ikke har lov til.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep