Hopp til hovedinnholdet

Er jeg lesbisk?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om jeg er lesbisk...forståelig nok kan ikke dere svare på det rett ut så hær er litt merkelige greier som har skjedd i det siste: jeg var med venninna mi på besøk til kjæresten hennes, og vi dro ut til byen sammen med han. Han spurte om det var greit om noen venner av han kom, og vi sa så klart at det gikk bra, så det kom et par jenter som han er ganske gode venner med, og jeg og venninna mi ble fort ganske gode venner med de og vi er bestevenner nå... men hun ene, er mye mer spesiell på en måte, når jeg tenker på henne blir jeg helt sykt glad og begynner å smile osv. Og jeg tenker på henne hele tiden. Jeg tror jeg er forelsket i henne, men jeg vet ikke. Hun har flytta nå og jeg savner henne noe sinnsykt! Jeg blir fortsatt glad av å tenke på henne, men gråter nesten når jeg tenker på at hun nå bor 5 timer unna med bil... jeg har aldri vært ordentlig forelsket før, så jeg aner ikke om jeg er forelsket egentlig. Hva tror dere?

Besvart 24.08.2018 22:21
 

Svar
Hei jente 13.

Du lurer på om du er lesbisk, du forteller om en opplevelse hvor du tenker på denne venninnen og blir glad, det kan jo høres ut som om du er betatt av henne og kanskje er du litt forelsket. Det er ikke så lett å sortere følelser, for det kan føles veldig overveldende og skummelt. 

Det er helt naturlig å være forvirret og lure på disse tingene og ikke vite helt hva man vil. Du er absolutt ikke alene om å føle dette. 

Det finnes mange måter å definere seg på, les litt om det her: FRI-begreper, så blir det kanskje lettere for deg å sortere litt.

Du kan jo prøve å ta kontakt med henne, snakke litt med henne og kjenne litt hva du føler da, kanskje du til og med skal snakke med noen du stoler på om dette. For eksempel, med helsesøster, noen familien, noen andre i livet ditt du stoler på, venner, du kan også ta kontakt med noen nettsteder som kan snakke litt mer med deg etterhvert. Tips:

Youchat

Ungsomstelefonen

Helsestasjon for kjønn og seksualitet

Heier på deg, masse lykke til. :) 

 
Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Hvordan kombinere venner og kjæreste?

Venner er samla (colourbox.com)

Det er en deilig følelse, og det eneste du vil er antakelig å bruke all tid og energi på han eller henne. Men hva med vennene dine og deg selv? Glemmer du å ta vare på egne interesser og venners følelser midt oppi all forelskelsen?

Les mer

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen. Men hvordan vite om man liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv