Hopp til hovedinnholdet

Lesbisk og forelsket i bestevenninen, bør jeg fortelle henne om det?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har vært bestevenn med en fantastisk jente i over 1 år nå. Forholdet vårt har vært noe helt spesielt, og vi har hele tiden kalt oss for sjelevenner. Jeg kom ut til henne som lesbisk for en stund siden, noe hun tok veldig fint og har vært støttende. Problemet mitt er at jeg har siden dag en vært forelsket i henne. Jeg har hintet litt innimellom, men samtidig vært så redd for å miste henne at jeg har sagt mange ganger at jeg ikke er det. Forholdet vårt har vært intimt, på den måten at vi har holdt hender mye, ligget inntil hverandre hver natt i et år osv. Vi har også kunnet ligge å holde hverandre på puppene eller hatt bena på skrittet til hverandre, men dette har vært vår tullegreie. Dette ble det mer av når vi var fulle, da har vi også klina og vært mer seksuelle, uten at det har ført til noe. Vi har mistet mye kontakt nå grunnet studier. Jeg har det veldig vondt med disse følelsene nå, og spørsmålet mitt er: burde jeg fortelle henne det? Er så redd for å miste henne helt

Besvart 20.12.2018 17:32
 

Svar
Hei jente 20!

Takk for at du skriver til oss på ung.no, det var veldig modig gjort av deg! Det er alltid godt å stille spørsmål og dele tankene man har med noen! :)

Først og fremst så vil jeg si at det var veldig modig gjort av deg å komme ut til henne, og jeg er veldig glad for å høre at henne har tatt det bra og at du har en person som støtter deg i det å være lesbisk. For det å være lesbisk er helt normalt og helt greit og det er mange som føler det samme som deg.

Du forteller meg at du er forelsket i bestevenninna di og at du har vært det en god stund nå. Du forteller også at du er redd for å miste henne. Jeg forstår veldig godt at dette er noe du tenker på. Ut ifra det du forteller meg så vil jeg si at det virker som dere har hatt et intimt forhold med kosing. Jeg tenker det kan være lurt at dere snakker med hverandre om dette, fordi det er ikke normalt at venner gjør dette med hverandre helt ut av det blå og uten å være litt keen tilbake.

Jeg forstår at du har det vondt med disse følelsene nå og at du er usikker på hva du skal gjøre. Det er ikke alltid så lett å vite hva man skal gjøre med situasjonen.

Hvis du velger å fortelle henne at du har følelser for henne så kan det være lurt og forberede seg på både en positiv og en negativ reaksjon. Du sier jo selv at du er veldig redd for å miste henne, men hvis henne er en god venninne så tror jeg ikke det vil skje. Samtidig så kan folk synes det er vanskelig at noen er forelsket i dem om de har de samme følelsene tilbake. Nå kjenner ikke jeg deg eller venninnen din, men vet at folk kan reagere veldig forskjellig på dette. Noen kan reagere ved at de tar helt avstand, mens andre reagerer med at det ikke gjør noe. Dette varierer veldig fra person til person. Tror du at du klarer å fortsette vennskapet med at henne ikke vet noe om dette? Eller tror du at du vil få det bedre med deg selv om du forteller henne om dette?

Jeg vil også anbefale deg å snakke med noen om dette. Det kan for eksempel være en helsesøster på helsestasjon for ungdom eller andre personer du stoler på! Det kan ofte oppleves som lettere om du har noen personer du kan snakke med gjennom det du opplever som utfordrerne og som kan støtte deg litt.

Du kan også prate med oss på Youchat om det du lurer på. Vi har dessverre stengt nå i julen, men åpner igjen torsdag 3. januar. Men hvis du trenger å chatte med oss i julen så kan du gjøre det på SnapChat, vi heter yhelseutvalget der! Vi vil gjerne høre fra deg <3

Jeg håper dette var til hjelp for deg! Jeg heier masse på deg og ønsker deg en riktig god jul! :)

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Snapchat: yhelseutvalget

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg er homofil og forelsket i en venn

Jenter ligger og tenker (colourbox.com)

Jeg har klart å forelske meg i min beste venn, som ikke er homofil. Hva gjør jeg nå? Skal jeg si noe eller vil det ødelegge vennskapet?

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv