Hopp til hovedinnholdet

jente 14 bi, er redd for å komme ut, redd for å bli behandlet forskjellig

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år og jeg begynner å tro at jeg kanskje er bifil....men jeg er litt redd for å komme ut som bifil av flere grunner. Første grunnen er at ingen andre i familien min eller av mine venner har kommet ut eller er lesbiske, homofile eller bifil. Så jeg er litt redd for at jeg er den eneste og at jeg ikke blir helt godtatt. Min andre grunn er at jeg er redd for at jeg kommer til å bli behandlet annerledes enn jeg har blitt behandlet før, jeg er jo fortsatt den samme personen som jeg alltid har hvert, men nå liker jeg bare er ekstra kjønn. Min siste grunn er at jeg kanskje finner ut senere at det kanskje bare en fase. Så jeg lurte da på om noen av dere hadde noen råd som kan hjelpe meg med å være litt mindre redd. Mvh jenta på 14 år

Besvart 09.06.2019 20:48
 

Svar
Hei jente 14.

Takk for spørsmål, du er klok og reflekter. Jeg skal prøve å hjelpe deg litt på veien. 

Det er naturlig å være usikker og som du selv sier, alle tingene man er redd for. 

Du er i en prosess som kun du styrer og selv om du snakker om hvordan du har det nå, så betyr ikke det at det vil bli fasiten for resten av livet ditt, vi endrer oss jo. 

Jeg har forståelse for at du er redd, dette er jo viktig for deg. Jeg tenker at det er viktig å snakke om dette og som du sier, du er jo fortsatt deg. Det eneste som endrer seg er at du slipper å holde dette hemmelig og det kan være godt for deg. 

Mange synes det er vanskelig å si disse tingene høyt, ihvertfall første gang, så et tips kan være å skrive ned på en lapp, en melding, brev eller kanskje en snap og sende, så kan dere snakke om ting etter det er sendt og lest.

Sett ord på hva du ønsker fra dem, om du ønsker at de skal svare eller når dere skal snakke om det.

Det kan være nyttig å snakke med andre skeive om dette, vi er jo mange som har stått i liknende situasjon, som kan forstå og støtte deg i dette.

Mitt tips til deg er å ta kontakt med noen av disse:

Youchat

Ungsomstelefonen

Helsestasjon for kjønn og seksualitet

Skeive ungdommer 13 - 25 (facebook)

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.

SNAPCHAT:

Chat med oss om det du måtte ha på hjertet på Snapchat :

Snapchat: yhelseutvalget 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv