Hopp til hovedinnholdet

Er jeg lesbisk? Bør jeg fortelle det til hun jeg er forelsket i?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg spurte et spørsmål om jeg vare lesbe for litt siden ( 9370b ). Men ble svaret ja? Virket som det, men det stod ikke så konkret. Men hvis det, så ok, da liker jeg henne. Hva nå? Jeg vet at alle homofile burde komme ut av skapet(mitt skap er faktisk ikke så mørkt, enda), men hvem skal jeg si det til? Jeg vill egentlig si det til den jeg vet tar det best, og som jeg stoler på, men det er hun jeg er forelsket i! Det rare er at faktisk etter og ha tenkt gjennom det noen ganger (med kvalme) har jeg faktisk begynt å tro det skal få bra. Men eg er faktisk ikke så gal på å ha kjæreste, vill helst slippe, men følelsene vill jo faorsatt være der! Og det er en gutt som jeg faktisk har LITT samme følelsen av. Men han føler jeg at jeg kan la gå noe som helst uten problemer, og vi er knapt venner. Liker jeg ham? Og om det, er jeg da bifil? Og om du synes jeg skal si til venninnen min at jeg er lesbe/bi til henne/noen?hvordan skal jeg si at jeg er forelsket i henne?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Vi finner ikke spørsmålet/svaret ut ifra den koden du oppgir. 

Jeg synes ikke du trenger å være så opptatt av hva legningen din er. Du er bare 13 år og slike ting kan endre seg. Kanskje finner du ut nå at du er bifil, og senere at du er lesbisk. Det er ikke så viktig. Hvis du liker både gutten og jenta kan det hende at du er bifil, men følelsene kan endre seg og de stikker kanskje ikke like dypt for begge to. 

Du velger helt selv om dette er noe du vil fortelle til noen eller om du ønsker å bli mer sikker på deg selv først. Det er noe personlig og absolutt ikke noe alle trenger å vite om. Du forteller det til dem du føler deg trygg på - og bare hvis du vil det. Du skal ikke være redd for å fortelle det til noen, men du skal også vite at det bare er du som velger hva du vil dele av personlige ting om deg selv.

Hvis du ønsker å fortelle venninnen din/hun du er forelsket i om at du kanskje tror du er lesbisk, så er det jo en fin måte å fortelle at du er forelsket i henne på. Jeg synes derimot ikke at det er noe poeng i å fortelle henne det dersom du ikke har lyst til å gjøre noe med det. Hvis du ikke ønsker å ha noen kjæreste så er det kanskje like fint å bare være forelsket i henne og ha henne som venn? Du må tenke over hva du vil og hva du tror er best. Hvis du tror at du kanskje kunne tenke deg å bli sammen med henne, eller at det skal være noe mer mellom dere enn vennskap, så kan du benytte anledningen til å fortelle henne både det at du tror at du liker jenter, og at du liker henne spesielt godt. Du sier jo selv at du tror hun kommer til å takle det bra, så da blir det kanskje ikke så skummelt?

Les gjerne de artiklene jeg har lagt ved i tillegg.

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaja - om å komme ut av skapet

Jente på fjellet (colourbox.com)

Kaja begynte å tenke på at hun kanskje var lesbisk allerede da hun gikk i syvende klasse, men først i åttende gikk det virkelig opp for henne. Da ble hun kjempeforelska i ei jente i parallellklassen.

Les mer

- Jeg er homofil og forelsket i en venn

Jenter ligger og tenker (colourbox.com)

Jeg har klart å forelske meg i min beste venn, som ikke er homofil. Hva gjør jeg nå? Skal jeg si noe eller vil det ødelegge vennskapet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bifil
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bifil