Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ikke så veldig glad i å være naken foran andre mennesker, selv om det bare er jenter.

Jente 15 år
 

Spørsmål
Halla!

Jeg er en 15 år gammel åpen lesbisk jente, og jeg har et problem... jeg tør ikke å dusje med jentene i klassen etter gymmen. Jeg er ikke så veldig glad i å være naken foran andre mennesker, selv om det bare er jenter.
Alle syns bare det er kult at jeg er lesbisk, men siden jeg egentlig ikke er en del av det typiske "jentemiljøet"(fordi jeg alltid har vært sammen med gutta og er veldig guttete selv), veit jeg pent lite om hva de egentlig syns om at jeg i det hele tatt er i samme garderobe som dem. Alle jentene er hyggelige og ingen har på noen som helst måte reagert negativt om min legning, men likevel tør jeg ikke å dusje sammen med dem... det jeg er mest engstlig for er hvordan det blir til neste år, når jeg begynner på videregående.

Hva bør jeg gjøre?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Dette med å dusje foran andre er noe som mange syns er litt vanskelig, uansett. Og jeg kan forstå at du også har dine grunner til at det føles litt vanskelig.

Jeg syns det i utgangspunktet er dumt at det skal være så dårlige og lite private garderobeforhold. -Dette er noe som bør tas opp med skolene også, gjerne via elevrådet. -Men, jeg vet jo at det ikke er gjort i en fei å endre på det.

Jeg tenker at det er to ting du kan gjøre. -Du kan, hvis du føler at det er ok for deg, prate med de andre jentene og høre hvordan de opplever at det er med slik fellesdusjing. -Det kan være OK å prate om det og på den måten "ufarliggjøre" det. Et annet alternativ er at du prater med læreren og hører om det finnes mulighet for å ha en mer privat dusj.

Flott å høre at det er full åpenhet om at du er lesbisk og at de andre bare syns det er "kult".

Lykke til med å finne en løsning som du kan føle deg bekvem med.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv


Quiz: Hva vet du om vold?

Hva er pedofili?