Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst til å fortelle litt om homofilitet og emotional.

Jente 13 år
 

Spørsmål
Hei!
Jeg har lyst til å fortelle litt om homofilitet og emotional. (emo). Forteller først, stiller spørsmål senere.
Jeg starter med emotional, (emo).
Emonational er et engelsk ord som betyr følelsmessig.
Det har altå ingen ting med utseende å gjøre, noe som det har utviklet seg til i dag. Hvis du går med svart klær og sminke blir du sett på som emo. Men, visste du at når du går med svarte klær og sminke kan du være en sprudlende glad person?
Like godt som du kan gå med blondt hår og designerboots og være lei deg og kutter deg.
Emo er opprinnelig en musikksjanger, hvor det blir spilt musikk med følsesmessige tekster, My Cheminal Romance og Tokio Hotel er et eksempel på dette. Men, det betyr ikke at bandmedlemene er personlig emo. Kanskje, stilen deres er mørk, men det kalles goth eller punk. Det er viktig å ikke blande disse stilene!
Så var det litt om homofilitet, hvor jeg kan bruke de samme eksemplene. Hvis du er gutt og bruker sminke og har langt hår (Bill Kaulitz i Tokio Hotel) kan du fort bli sett på som homo, likesom du kan bli sett på som homo hvis du gråter offentlig og er gutt. Greit, det er mange homofile som ser sånn ut. Men, det betyr ikke at alle gutter som ser sånn ut er homofile, eller at alle gutter som ser "normale" ut ikke er homofile. Grunnen til klesstilen din er vel først og fremst hva du syntes er fint? Ikke for å vise at du er homofil?
Jeg vet at det er mange som er uenige i meg i dette, men jeg syntes det er viktig. For det er faktisk sant at ikke alle er sånn.
Så, har jeg rett i hva jeg sier, eller tar jeg bare feil?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for et fint innlegg.

Jeg er enig med deg i at hovedgrunnen til stilen man velger er hva man syns er fint, men noen ganger er det også slik at man ønsker å signalisere noe med den stilen man velger.  I tillegg så er det jo sånn at vi lar oss påvirke litt, slik at valget vi gjør og som jo er helt vårt eget, kan ha blitt litt påvirket uten at vi har tenkt over det engang....

Du er vel også inne på at man ikke skal dømme folk etter utseende og klesstil, og det er jeg helt enig med deg i.  -Hvem man er "bak" klærne er jo det interessante.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv


Quiz: Hva vet du om russetida?

Feires skoleavslutning som norsk russ i hele verden?