Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker en dude som ikke er homo og jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Ok, så dette høres nok sikkert ut som ett #teenageproblem men jeg liker en dude som ikke er homo og jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre fra her. Skal jeg si no' eller ikke? Tenker det er greit å stille det spørsmålet nå i og med at jeg mest sannsynlig trenger å vite hva jeg skal gjøre i en sånn situasjon i fremtiden også. Og mens vi er inne på det, det er vell ikke feil å like noen som ikke er homo, ikke sant? Jeg føler selv det er litt rart kanskje, Fordi den personen kanskje føler det litt kleint eller no' idk. Lol rart spørsmål sikkert men ok.

Besvart 04.10.2018 18:24
 

Svar
Hei gutt 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er ikke feil å like noen som ikke er homo, selv om en er homo selv. De man liker, de liker man. Sånn er det. 
Om du skal si noe til han du liker eller ikke, er det vanskelig å svare på.
Kanskje kan du tenke gjennom hva det er du vil med å si det til ham? Kan det være at du har et håp om at han er homo eller bifil, han også, og at han liker deg?
Hvordan er han på skolen, kan du vurdere atferden hans/det han gjør, og hvordan han er med andre? Har han hatt jente-kjærester tidligere? Flørter han med jentene etc. Hvis du er helt sikker på at han er heterofil og du sier det, kan det være at det blir kleint mellom dere, spesielt hvis han er litt umoden. De som er mer modne, vil synes det er fint å bli likt, selv om man ikke liker en tilbake. De som er mer modne, tar det som et kompliment å bli likt. 
Du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Hvis det er vanskelig å forklare kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Da vil du få gode innspill og spørsmål som gjør det lettere å ta en avgjørelse på hva som er best for deg i denne situasjonen. Det som er best for deg nå, er ikke sikkert at gjelder når du blir eldre. Du vil forandre deg og bli mer voksen, og det vil også de du liker/forelsker deg i. 
Du kan også snakke med Ungdomstelefonen. 
Vær den du er og vær stolt av deg selv!


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv