Hopp til hovedinnholdet

Kjærlighetssorg, forelsket i bestevennen sin kjæreste. Hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte. Venninna mi( hun liker jenter, det gjør jeg også(panfil)) Er sammen med ei jente, som jeg liker. Kjæresten hennes liker både meg og venninna mi(kanskje litt rart). Hun ville ha begge men valgte venninna mi. Klarer ikke å se de kysse eller flørte. Det knuser meg. Jeg er sjalu, forvirret og såret. Jeg vil ikke miste venninna mi, eller ødelegge for de. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 25.10.2018 20:30
 

Svar
Hei :)

Det du beskriver er en veldig vanskelig situasjon å være i, spesielt kanskje som en ung person. Det kan i første omgang være viktig for deg å få litt avstand til situasjonen, dvs. fjerne deg litt fra dem og deres forhold, slik at du slipper å se dem på en måte som sårer deg og dine følelser.

Det kan hende at det å få litt avstand fra situasjonen vil gjøre det lettere for deg å leve ditt eget liv, der du henger med andre venner og gjøre hobbyer du liker. Men det kan også være viktig mht. å gå videre med ditt eget kjærlighetsliv. Da kan det hende at du også møter noen andre som er glad i deg og som vil innlede et forhold med deg.

Jeg tror ikke at du nødvendigvis mister denne venninnen din, men avstand er nok den eneste tingen som funker når en både er sjalu og lei seg.

Håper det hjelper :)  

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Hvordan takle å bli avvist?

Gutt sitter i en trapp og er deppa (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? I denne artikkelen får du tips til hva kan du gjøre!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv