Hopp til hovedinnholdet

jente, usikker på egen legning.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 13 år og funnet ut at jeg var bifil for 2-3 år siden. I det siste har jeg vært usikker på om jeg egentlig er lesbisk når jeg bare liker jenter, jeg har likt en gutt som jeg husker. Det et ekstremt forvirrende for meg og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Noen råd? -En 13år gammel jente

Besvart 02.12.2018 00:25
 

Svar
Hei jente 13

Det er helt naturlig å være forvirret og lure på disse tingene og ikke vite helt hva man vil eller hvem man er i perioder av livet, fortvil ikke. Du er absolutt ikke alene om å føle dette. 

Kanskje liker du begge kjønn? Eller kanskje liker du personen for den den er, og ikke nødvendigvis på grunn av kjønn? Og er det noen forskjell på hvem du tiltrekkes av følelsesmessig og eventuellt seksuelt? Noen kan forelske seg i et kjønn, men tiltrekkes seksuelt av det andre, mens noen føler det samme for begge kjønn. Variasjonen er stor.

Hvis du vil, kan du klikke på denne linken : FRI- Begreper, så kan du lese litt på noen definisjoner som FRI har skrevet om, kanskje det kan hjelpe deg å sortere litt i kaoset.

Du har jo tatt et kjempe tøft steg, ved å skrive til oss og jeg vil gjerne at du snakker mer med noen om ting. Snakk med helsesøster på skolen din, noen venner eller kanskje du har en i familien du stoler på som du føler du kan snakke med tankene dine om.

Andre tips til fine folk du kan ta kontakt med her:

Youchat

Ungsomstelefonen

Helsestasjon for kjønn og seksualitet

Heier på deg, masse lykke til. :) 
Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv