Hopp til hovedinnholdet

Følelsene mine går opp og ned hele tiden. Har dere noen tips?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente som er bifil og har kommet ut til mine nærmeste venner og til mine foreldre for to/tre uker siden. For øyeblikket holder jeg på med en jente, noe som ikke mine foreldre er så særlig fan av. Jeg har vært usikker på henne hele tiden. Koser meg masse når jeg er med henne, men vi bor 4 t unna hverandre med bil, så går alltid en stund før vi sees igjen. Når jeg ikke er nærme henne mister jeg fort følelsene mine for henne, og tenker at dette er alt for komplisert og at jeg ikke orker, men så er jeg med henne igjen og får en god følelse. Dette syns jeg er ekstremt vanskelig. For det første liker ikke foreldrene mine at jeg er med henne, for det andre bor hun langt unna og for det tredje så går følelsene mine opp og ned hele tiden. Har dere noen tips?

Besvart 19.12.2018 21:08
 

Svar
Hei

Avstandsforhold er aldri enkelt, og når du i tillegg ikke har støtte i foreldrene dine i valg av kjæreste, så tenker jeg at det oppleves enda vanskeligere. 

Det er jo veldig kort tid siden du "kom ut av skapet" til foreldrene dine, og det at de ikke er særlig fan av ditt forhold til denne jenta, kan jo handle om at de rett og slett bare trenger litt mer tid til å venne seg til tanken om at du er bifil? 

Du skriver også at du selv er usikker på henne, og at du mister følelse for henne når du ikke er nærme henne. Det kan selvsagt være et slags forsvar for deg selv til å klare å takle det å være fra henne, men det kan også være et tegn på at du kanskje ikke har de helt rette følelsene for henne.

Et råd er at du finner en du kan snakke med som ikke er en av dine venner eller foreldre. For eksempel helsesøster på ungdomshelsestasjonen der du bor. Ofte kan det hjelpe å få snakket om tankene, satt ord på dem og sagt dem høyt. Da er det stort sett lettere å sortere og plassere, tanker og følelser slik at man selv ser hva som vil være det beste valget. 

Håper svaret er til hjelp for deg. Les gjerne artiklene under her. 

God jul!

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Kaja - om å komme ut av skapet

Jente på fjellet (colourbox.com)

Kaja begynte å tenke på at hun kanskje var lesbisk allerede da hun gikk i syvende klasse, men først i åttende gikk det virkelig opp for henne. Da ble hun kjempeforelska i ei jente i parallellklassen.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv