Hopp til hovedinnholdet

jente, usikker på egen legning og egne følelser.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 17 år og da jeg var rundt 11 eller 12 år så var jeg sammen med en jente og jeg syns hun var utrolig søt og snill og vi hadde det kjempegøy sammen, det er over men årene etter det så har jeg likt gutter og bare tenkt på gutter, men nå i det siste så har jeg begynt å tro at jeg kanskje liker jenter også. jeg er redd for at jeg lurer meg selv ved å tenke for mye på det og at det går over siden ungdommer gjerne liker å eksprimentere litt om hvem man liker, men jeg har veldig lyst på kjæreste og jeg blir fort glad i folk og jeg tenker ofte at det er litt samme hvem jeg blir sammen med og siden jeg tenker sånn betyr det ikke da at jeg er Bifil? håper på svar for jeg er ikke veldig god til å prøve å finne meg en kjæreste jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre.

Besvart 04.01.2019 21:08
 

Svar
Hei jente 17.

Takk for spørsmål, det kjempe fint at du tar kontakt når noe er forvirrende eller vanskelig. 

Det er helt naturlig å være forvirret og lure på disse tingene og ikke vite helt hva man vil eller hvem man er, du er ikke alene om å lure på dette.

I ungdomstida blir man opptatt av seg selv på en helt annen måte enn tidligere. Man prøver å finne ut hvem man er og finne ut hva man føler og for hvem. Noen tiltrekkes av personer av samme kjønn, mens andre kan oppleve disse følelsene i møte med personer av et annet kjønn. Mange tiltrekkes også av flere kjønn. Andre igjen tiltrekkes ikke av noen. Her finnes det ingen fasit.

Det finnes mange måter å definere seg på, les litt om det her: FRI-begreper, så blir det kanskje lettere for deg å sortere litt. Du har også lov til å ikke ville definere deg, du er jo bare deg selv og det er faktisk godt nok. Du skal ikke trenge å definere deg for andre, men hvis du selv føler behov for dette vil det nok være nyttig å snakke med noen om det.

Snakk med helsesøster på skolen din, noen venner eller kanskje du har en i familien du stoler på som du føler du kan snakke med tankene dine om.

Andre tips til fine folk du kan ta kontakt med her:

Youchat

Ungsomstelefonen

Helsestasjon for kjønn og seksualitet

Heier på deg, masse lykke til. :) 
Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Snapchat: yhelseutvalget

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv