Hopp til hovedinnholdet

Livredd for å være lesbisk, alltid likt gutter, overtenkt mye i det siste.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg stresser veldig for tiden Fordi jeg er livredd for å være lesbisk. Jeg er tiltrukket av gutter og har alltid likt og vært forelsket i gutter og når jeg ser jenter syntes jeg ikke de er digge men det gjør jeg med gutter. Men i det siste har jeg overtenkt mye og vært redd for at tenk hvis jeh er det. Jeg kan ikke se for meg være sammen eller i det hele tatt ha sex med en jente. Men hver gang jeg overtenker så begynner jeg nesten å gråte. Skjønner ikke hva som skjer

Besvart 11.02.2019 18:58
 

Svar
Hei, jente 15 :)

 

Så bra at du tok kontakt med oss! :)

Slik jeg har forstått deg så er du livredd for å være lesbisk. Du skriver du er tiltrukket av og forelsket i gutter og synes de er digg. Derimot synes du ikke jenter er digg. Du skriver du har overtenkt mye i det siste og vært redd for at du er det. Du kan ikke se for deg å være sammen med en jente eller å ha sex med en jente. Når du overtenker så begynner du nesten å gråte og du forstår ikke hva som skjer.

Nå vet ikke jeg hvorfor du er livredd for å være lesbisk siden du skriver ingenting om det. Først og fremst så vil jeg starte med å si at dersom du skulle finne ut av om du er lesbisk så er det absolutt ingenting galt med det. Om du er redd for å være lesbisk fordi du er redd for reaksjoner så er du ikke alene om å bære på denne frykten. Det er mange som er i "skapet" som er redde for å komme ut nettopp pga dette. Og dessverre så er det fortsatt sånn at det er flere som ikke synes det er trygt å være forelsket i den de vil være forelsket i. Dersom det er tilfelle så er det flere som synes det er hjelpsomt å komme ut til en enkelt person som de stoler på før de begir seg ut på prosessen med å komme ut til resten av verden. Og husk! Det finnes alltid personer der ute som vil støtte deg :) Dersom du er redd for å være lesbisk fordi du selv synes det er rart, unormalt eller noe lignende så er det som sagt absolutt ingenting galt ved å være hverken det ene eller det andre :) Om du liker gutter eller jenter eller begge deler så er alt like riktig og ingenting feil. Kjærlighet er kjærlighet, uavhengig av hvem du blir forelsket i :)

Det at du overtenker veldig rundt det kan tyde på at du stresser veldig når det gjelder din egen seksuelle identitet. Dersom du vil så må du gjerne komme innom oss på Youchat for å snakke mer om det her :) Det kan generelt være til stor hjelp å snakke med noen for å få sortert tankene sine og dermed kanskje se ting litt klarere :) 

Sjekk oss ut på: www.helseutvalget.no/youchat

Og masse lykke til! :)

 

 

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Snapchat: yhelseutvalget

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv