Hopp til hovedinnholdet

Liker jeg kun jenter etter at jeg har sett det på tv?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg blei forelsket i jenter ETTER og ha sett på en serie med et jente par som jeg ble veldig opptatt av. Det var personene og deres følelser som jeg ble litt besatt av og det var akkurat som at jeg ble forelska i disse personene og forelsket i selve forholdet deres, veldig rart men ja sånn er det. Jeg er ganske sikker på at hadde ikke jeg sett på denne serien hadde jeg aldri likt jenter nå... Fordi jeg hadde aldri tenkt på jenter denne måten før, men plutselig etter jeg så denne serien så bare tørna det helt om. Og jeg kunne ønske jeg aldri så denne serien for da hadde jeg kanskje ikke likt jenter nå, men samtidig så er jeg takknemlig for at jeg så den fordi dette parret gir meg «glede» og fine følelser, men samtidig gjør at fantasien min løper fritt og gir meg selv falske forhåpninger. Så selve spørsmålet er jo det at jeg likte jenter KUN etter å ha sett er jente par på tv... ehhh HJELP

Besvart 15.05.2019 22:12
 

Svar
Hei

Jeg kan forstå at dette var en annerledes og ny opplevelse for deg, og at det setter mange tanker og følelser i spinn. 

Jeg tror at før eller senere så hadde det kanskje vært noe annet som hadde gjort at du fikk oppmerksomheten mot jenter. Vi mennesker ser ofte hva andre gjør og relaterer oss selv til dette. Når det gjelder ting som vi ikke har tenkt eller fokusert på før, så kan det settes i gang av en form for "trigger"  (i ditt tilfelle som du skriver her kan det være det paret), som gjør at man tenker at: "ja men sånn er det jo! Jeg liker jenter! Eller gutter! Eller begge deler!" .

Om dette gjelder bare her og nå, eller om det vil vare for deg så vil det nok vise seg senere. Du skriver her at du har blitt forelsket i jenter etter å ha sett tv serien. Når det er en ny tanke eller prosess som du beskriver her, så relaterer en ofte til andre jente-par eller andre jenter. Ta det med ro og observer om du senere syns jenter er tiltrekkende, og om du fortsatt opplever forelskelse, om det var en periode eller om du ble engasjert i det forholdet de viste i tv serien.

Iblant er tv-serier så omfattende at man føler at man er en del av den verdenen, og også her relasjonene. Så det kan være, som du sier, at du har blitt litt involvert tankemessig i deres relasjon. Samtidig når du nevner forelskelse, så vet du selv hvordan du har det og føler det, og da skal du ta utganspunkt i det, og stole på deg selv.

Husk at det er mange som syns det er spennende å utforske sin egen seksualitet og relasjon til sitt eget eller motsatte kjønn. Dette er helt naturlig!

 

Vennlig hilsen rådgiver innen adferdsvitenskap, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv