Hopp til hovedinnholdet

vil komme ut, men er redd pappa skal bli sur, hva gjør jeg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, er en jente på 15 som er bifil/lesbisk. Vet ikke hvordan jeg skal si det til pappa. Jeg kjenner han og han kommer til å bli sur. Hva skal jeg gjøre??

Besvart 12.06.2019 11:34
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål, det er fint at du tar kontakt med oss. Jeg skal se om jeg kan hjelpe deg litt med dette.

Det er helt naturlig å være litt stresset for disse tingene, men du er ikke alene.

Husk at det å finne seg selv, er en prosess, og noe du selv må bruke tid på å finne ut av. Du trenger ikke stresse med å måtte fortelle noen noe eller finne ut av noe innen en viss tid, for det er ikke slik at tiden går ut. Dette er noe du selv styrer, og du har jo funnet ut av noen ting og tør å være ærlig med deg selv og nå vil du fortelle det til foreldrene dine, det er bra og modig av deg. Selv om du skriver at pappa ikke godtar det, så kan det hende han trenger litt tid, hvis du er ærlig så kan dere ihvertfall få snakket om ting.

Mange synes det er vanskelig å si disse tingene høyt, ihvertfall første gang, så et tips kan være å skrive ned på en lapp, en melding, brev eller kanskje en snap og sende, så kan dere snakke om ting etter det er sendt og lest.

Mange har god nytte av å fortelle venner, en lærer eller helsesøster på skolen om det først, for å ha støtte i prosessen. Kanskje du har noen du kan ha med seg i samtalen med pappa, som støtter deg og være med deg i samtalen med pappa.

Tips til andre du kan snakke med er: 

Youchat

Ungsomstelefonen
Hilsen Youchat i samarbeid med ung.

SNAPCHAT:

Chat med oss om det du måtte ha på hjertet på Snapchat :

Snapchat: yhelseutvalget 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv