Hopp til hovedinnholdet

forelsket i en jeg kjenner, hvordan skal jeg si det til henne?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 13 år som har kommet ut av skapet sol lesbisk, jeg har vært sammen med 2 jenter som jeg elsket men de dompet meg fordi de tydeligvis bare var nysgjerrige å det godtar jeg. Men får noen dager siden var jeg i bursdag å da møtte jeg en jente som jeg fikk store følelser får. Etter bursdagen kom venninnen min bort å sa "jeg så hvordan du så på henne ista" alle de andre i bursdagen hørte det å da sa jeg bare at jeg liker en annen jente på en annen skole. Men når alle hadde dratt hjæm så gikk jeg å bestevennen min til henne å da sa jeg til Henne at jeg likte hun andre. Dagen etter dro jeg å bestevennen min å hun jeg var forelsket i ut får å møte 2 flere, bestevenninen min å de 2 andre dro får å hente lader oss henne. Så da var det bare meg å crushe mitt igjen, jeg klarte ikke å la vær å smile å jeg ble sikkert helt rød i ansiktet.. hun er hetero så jeg lurer på hvordan jeg skal få sagt til henne at jeg liker henne.. noen tips?

Besvart 12.06.2019 11:44
 

Svar
Hei jente 13.

Takk for spørsmål, det er fint at du tar kontakt med oss.

Den enkleste måten å få svar på det, er nok å si det rett ut. Det er nok ikke så lett som det, men annet enn det kan det være vanskelig å lage en liste over konkrete tegn.

For eksempel går det an å prøve å være litt mer flørtete eller romantisk mot vennen sin, enn man vanligvis er. Kanskje kan man gi noen komplimenter for å se hvordan de blir tatt i mot. Får du noen komplimenter tilbake? Virker det i så fall som om de er ment på en flørtete eller vennskapelig måte?

Det går også an å flørte ved å berøre litt mer enn du vanligvis ville gjort. Kanskje kan du klemme litt ekstra på vennen din, eller sitte litt tettere inntil han/henne i situasjoner hvor dere er i nærheten av hverandre? Prøv å se hvordan vennen din reagerer når du gir litt ekstra oppmerksomhet i en periode. Virker han eller hun ubekvem, eller får du litt ekstra oppmerksomhet tilbake? Sistnevnte kan være et tegn på at den andre personen også føler noe ekstra for deg.

Dersom du føler at du også får noen signaler tilbake, at du kanskje blir enda litt tryggere på at vennen din kan like deg tilbake, så kan det være en fin ting å si noe om det. Det er jo selvfølgelig skummelt og vanskelig å vite hvordan man kan gjøre dette, men om det føles komfortabelt så er det den eneste måten å få et tydelig svar på.

Det enkleste er nok å prøve seg frem litt forsiktig. Prøv å si det til vennen din på en måte som ikke føles for overveldende. Om du med en gang sier at du er veldig forelsket kan det kanskje virke litt skremmende for den du forteller det til, fordi denne personen kanskje ikke var forberedt på noe slikt. Kanskje er det å si at du «føler at det er noe mer mellom dere», eller at du er «nysgjerrig på om dere kunne passet sammen på andre måter enn som venner», er noen fraser som kan være gode å bruke, fordi de er litt mer forsiktige i tilnærmingen.

Det er aldri godt å vite hvordan reaksjonene til vennen din vil være, så det å forberede seg på at det kan gå på en annen måte en forventet er nok lurt.

Som sagt så kan det føles skummelt å skulle fortelle noen at du liker dem, uansett hvem de er. Men det er også slik at du noen ganger må ta noen sjanser dersom du ønsker at ting skal bli slik du vil. Om du er veldig forelsket og føler at dette er noe du nesten ikke klarer å legge fra deg før du får et klart svar, så er nok det beste å kanskje å si noe. Det kan være vondt å få avslag, men samtidig så vinner man sjeldent noe om man ikke satser. Derfor må man rett og slett bare ta en sjanse noen ganger, dersom man ønsker å vinne noe.

Mange synes det er vanskelig å si disse tingene høyt, ihvertfall første gang, så et tips kan være å skrive ned på en lapp, en melding, brev eller kanskje en snap og sende, så kan dere snakke om ting etter det er sendt og lest.

Du har jo tatt et kjempe tøft steg, ved å skrive til oss og jeg vil gjerne at du snakker mer med noen om ting, hvis du føler du trenger det. Snakk med helsesøster på skolen din, noen venner eller kanskje du har en i familien du stoler på som du føler du kan snakke med tankene dine om.

Andre tips til fine folk du kan ta kontakt med her:

Youchat

Ungsomstelefonen

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.

SNAPCHAT:

Chat med oss om det du måtte ha på hjertet på Snapchat :

Snapchat: yhelseutvalget 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv