Hopp til hovedinnholdet

Usikker på eget kjønn.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurer på om jeg er bi eller hva jeg er jeg blir tiltrukket av noen jenter og noen jenter som cosplayer men samtidig føler jeg meg som en gutt noen ganger og andre ganger vil jeg være en gutt og jeg kjønner ikke helt hva jeg er

Besvart 16.06.2019 23:55
 

Svar
Hei

Flere føler at de kan svinge litt mellom opplevelsen av å være både jente og gutt på samme tid. Noen finner seg da til rette i begrepet genderfluid som på norsk kan oversettes med kjønnsflytende. Vet ikke om dette er noe som kan gi mening for deg?

I den perioden av livet hvor du nå befinner deg, skal du utforske hvem du er, også når det kommer til kjønnsidentitet. Likevel så kan det kjennes krevende når følelsene går litt til alle kanter, og man ikke helt finner ut av hva de ulike følelsene kan bety. 

Desverre er det ikke alle som vet om de ulike måtene å være kjønn på. Normene våre signaliserer ofte at det er noen måter som er mere riktig enn andre, men det er det ikke. Det handler bare om at opplevelsen av å ha / være et kjønn er forskjellig. Noen variasjoner er mere vanlige, andre mere uvanlige.

Vil derfor anbefale deg å lese "mannen, kvinnen og meg" som er en nettbrosjyre skrevet av Skeiv Ungdom i samarbeid med Foreningen FRI. Her kan du få noen flere tanker knyttet til dette spørsmålet, samt hvordan du kan finne mere ut av hva som kjennes riktig ut for deg.

Du kan også kontakte ichatten.no for flere innspill. Legger ved noen artikler som du kan se på.

Selv om du er litt usikker akkurat nå, er min erfaring at dette er noe du kommer til å finne mere ut av etterhvert som du får mere livserfaring og blir bedre kjent med deg selv.

Håper svaret var til hjelp for deg, masse lykke!

Hilsen helsesykepleier og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Jente eller gutt eller...?

Kjønn (colourbox.com)

Samfunnet er bygget på en to-kjønnsmodell. Den passer ikke alle.

Les mer

Kjønnsnormer - vi er alle forskjellige

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

I samfunnet vi lever i finnes det ulike forventninger om hva som er "guttete" og "jentete". Vi er alle forskjellige uavhengig av kjønn og det er kun du som har fasiten om deg selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv