Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en gutt på 13 som ikke tørr å komme ut, hva gjør jeg?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 13 men jeg tør ikke å komme ut av skapet jeg er sammen med en jente nå men jeg vil jo egentlig ikke være sammen med hun hvis jeg slår opp så spør dem hvorfor å jeg liker ikke å ljuge til andre om hvorfor og jeg bor på en liten plass som gjør at jeg er usikker på om jeg blir godtatt som homofil jeg har kysset en gutt som jeg likte men vi lekte nødt eller sannhet fordi bestevennen min vet det men han tvang meg til å kysse han jeg liker så jeg tror andre vet det nå hjelp meg med å forstå!

Besvart 26.06.2019 23:16
 

Svar
Hei gutt 13!

Så fint at du kjenner deg sikker på hvem du liker og blir interessert i. 

Det kan være skummelt å fortelle om seg selv de første gangene. En kan være redd for at venner og familie ikke vil like en bare fordi en blir glad i gutter. Ofte  handler slike tanker mere om at en er utrygg - svært ofte går det helt fint å fortelle om seg selv.

Du forteller at du er sammen med en jente og at du egentlig vil slå opp med henne. Det er fint av deg å tenke at du må ordne opp med henne. Etterhvert når du blir tryggere på deg selv, kan du fortelle henne hvorfor du slo opp med henne. 

Mange opplever det trygt å snakke med foreldrene sine, selv om det kan virke skummelt å skulle gjøre det. Tenker du det er vanskelig å snakke med foreldrene dine, kan det være lettere å snakke med en annen voksen. Helsesykepleier på helsestasjon for ungdom er fin å snakke med.

Du kan også chatte anonymt med andre homofile på din egen alder, sjekk ut om Ungdomstelefonen er noe for deg. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv