Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg komme ut av skapet når jeg er redd for hva andre skal synes ?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har kommet ut som skeiv/bifil for mine nærmeste bestevenner, jeg er kjemperedd for at guttene skal få vite om det...de bruker masse skjellsord som jælva homo, ro ned da lesbe også videre. Da tror jeg at jeg ikke kommer til å bli godt tatt i mot. Jeg har hatt en kjempefin voksen og snakke med men hun sier at jeg burde bare gjøre det. Jeg har lyst til å høre hva jeg burde gjøre av flere også Håper at jeg får et svar som kan hjelpe meg videre:)

Besvart 27.06.2019 20:20
 

Svar
Hei

Først vil jeg si at du er veldig modig som har kommet ut til dine beste venner.

Kanskje de rundt deg vil deg vel , og mener at du må være stolt over å være skeiv/bifil , og tenker derfor at du burde komme ut til alle.

Men da tenker jeg at du skal huske på at det er kun du som vet og bestemmer når det føles riktig for deg å fortelle dette til andre .

Du trenger kun å gjøre det når du føler at det er noe du må gjøre for det vil føles riktig og forhåpentligvis bedre enn å holde det skjult.

For de fleste er dette noe som går ganske greit , mens andre kanskje opplever å få kjipe kommentarer.

Dersom det skulle bli slik er det kanskje lurt å ta kontakt med helsesykepleier/helsesøster på skolen slik at de vet om hva du går igjennom.

Skolen har også et ansvar for å opplyse om at homofili/det å være skeiv er helt normalt og at ingen blir mobbet for dette.

Jeg kan selvfølgelig ikke si noe om akkurat hvordan de rundt deg vil reagere siden jeg ikke kjenner dem , så jeg skriver da bare ut ifra et generelt grunnlag.

Dersom det er noe du vil chatte om eller spørre om er du hjertelig velkommen til å chatte med oss på Youchat , mandager og torsdager fra 17.30-20.30 . Vi som svarer her er alle skeive som har erfaring med å forelske oss i noen av samme kjønn.

Se link under .

Det er også mulig å følge oss på snapchat : yhelseutvalget

Masse lykke til.

 

 

 

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.

SNAPCHAT:

Chat med oss om det du måtte ha på hjertet på Snapchat :

Snapchat: yhelseutvalget 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Kaja - om å komme ut av skapet

Jente på fjellet (colourbox.com)

Kaja begynte å tenke på at hun kanskje var lesbisk allerede da hun gikk i syvende klasse, men først i åttende gikk det virkelig opp for henne. Da ble hun kjempeforelska i ei jente i parallellklassen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv