Hopp til hovedinnholdet

Jente føler tiltrekning til andre jenter.

Jente
 

Spørsmål

Hei igjen Dette er jenta som har problemer med øyekontakt som skriver igjen. Tusen takk for svar! Ja, det var veldig tydelig! Er bare en siste ting jeg lurer på. Jeg vil gjerne fortelle om to konkrete situasjoner. På en tidligere jobb var det personalmøte, og da sa hun som styrte møte om en kollega: "Hun var så pen, at hun tok nesten pusten fra meg". Så da kan det være sånn for alle mennesker? Siden du nevnte hvordan jeg føler. Det jeg nevnte betyr vel bare at alle mennesker kan bli fasinert av personer av begge kjønn, og det kan dermed føles som om man mister pusten, altså blir nervøs, stum og tullete? Eller tar jeg helt feil? Dette er siste gang jeg skriver om dette temaet :) Håper ikke du synes jeg er slitsom, det er bare så mange ting. Og må bare nevne broren min :) Han er her nå. Han fortalte at når han var på treningssenter var det en dame som var så pen som satt ved siden av han. Og han merket at pulsen steg. Kan dette skje med damer også som sitter ved siden av en dame som er pen? For det er sånn jeg føler det.. jeg blir nervøs, og kan ha problemer med å snakke :( Men er ikke intense følelser jeg føler da. Håper på svar. Håper ikke du synes jeg er teit som spør og graver. Men jeg må jo det for å få svar :) Er jo derfor du er her. Men jeg synes det å spørre og grave er ubehagelig. Hilsen meg som setter STOR pris på svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg synes du sier det ganske riktig, nemlig at det kan være sånn for alle mennesker. Alle mennesker kan i utgangspunktet bli tiltrukket av alle mennesker. Det betyr ikke nødvendigvis at man "er" lesbisk, homofil eller bifil avden grunn, men det betyr at man tiltrekkes av og kan til og med bli seksuelt opphisset eller forelsket i, eller både forelsket og seksuelt opphisset av. Og likevel, kan det være at man ikke kjenner seg igjen i det å være homofil, lesbisk eller bifil. Rett og slett bare fordi det er et forbigående fenomen om man kan kalle det det.. Det er ikke så lett å forstå, og det er enda vanskeligere å forklare tror jeg. Det jeg ønsker at du skal sitte igjen med etter hele denne runden er at uansett hvem du tiltrekkes av og hvordan det påvirker deg, så er det helt fint og normalt og ingenting å skamme seg over eller føle noe skyld for.

De følelsene broren din beskriver, og du og forsåvidt, er følelser som kan beskrive fysisk tiltrekning. Det finnes mange måter å beskrive det på, og mange måter, forsåvidt å føle det på. Følelser er ikke noe man kan bestemme over og kontrollere selv. De bare kommer! Enten kan du glede deg over følelsene og bruke dem til å spinne fantasier videre på, eller du kan forsøke å undertrykke de. Dersom du forsøker å undertrykke følelsene kan de av og til komme opp til overflaten igjen når du minst venter det, og kan skape problemer som kan hende du er nødt til å jobbe med eller få hjelp til å takle.

Jeg håper at du finner ut av det, og at du ikke lar det skape problemer for deg å føle det du føler. Hvis du gjør det, eller kanskje uansett så kan det være greit å ta en tur til helsesøster på skolen din, eller på helsestasjon for ungdom om det finnes der du bor, og ta en prat og kanskje få litt hjelp til å sortere litt tanker og sette ord på følelser.

Du er velkommen til å skrive tilbake hit når du vil, om hva du vil!!! Som du sier: Det er jo derfor jeg er her!

 

Sjekk ut linkene til artikler nedenfor og!

 

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen

 

Camilla (helsesøster)

 

i samarbeid med ung.no

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Kaja - om å komme ut av skapet

Jente på fjellet (colourbox.com)

Kaja begynte å tenke på at hun kanskje var lesbisk allerede da hun gikk i syvende klasse, men først i åttende gikk det virkelig opp for henne. Da ble hun kjempeforelska i ei jente i parallellklassen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv