Hopp til hovedinnholdet

Hva er gjennomsnittstiden på 3000m for jenter?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på hva gjennomsnittstiden på 3000m for 13 år gamle jenter er nå. Siden vi må løpe 3000m under 15min på skolen for å få en 6’er i karakter. Og er det dårlig å løpe 3000m på 18 min selvom jeg går på friidrett, men på friidretten løper vi bare maks 100m siden jeg går med de som er 10-13-åring. Og har dere et treningsprogram for å klare å komme under 15 på en uke? Vil gjerne få en 6’er siden dette er det første jeg får karakter på. Kan dere beregne det på en jente som er 161cm høy og veier 55kg.

Besvart 14.09.2018 13:55
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Jeg kan dessverre ikke svare deg på hva som er gjennomsnittstiden på 3000m for jenter på din alder. Det kan nok gymlæreren din svare på. Men 18 minutter er ikke dårlig, og det å løpe 3000m er veldig forskjellig fra å løpe 100, som kroppen din er vant til.

Det er dessverre ikke sånn at man kan trene seg i så veldig mye bedre form på en uke, for å få bedre kondisjon tar tid. Jeg skjønner at du har lyst til å gjøre det bra på testen og få 6. Men en slik test skal ikke avgjøre hele karakteren i et fag. Hvis den gjør det, er det noe du bør ta opp med skolen. Det som er viktig er at du gjør det så bra som du kan. Og så har du et resultat å sammenligne med neste gang dere tester det. 

Lykke til!

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan bør man vurderes i gym?

Bør innsats telle for karakteren? Bør privatisteksamen endres til å bli muntlig og praktisk? Hva synes du?

Gå til vote

Fakta om kondisjonstrening

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Hvordan bør du trene utholdenhetstrening? Treningseksperten vår gir deg tipsene!

Les mer

Hva teller for karakteren?

Prøve på skolen (colourbox.com)

Det er ikke tilfeldig hvordan karakterene fastsettes. Her er en oversikt over hva lærerne vektlegger når de setter karakterer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett