Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Treningssenter for 13-åringer?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Har hørt om et treningsstudio åldersgrense er 13år det er jeg og hva er det? Men kan det påvirke høyden min? Hva bør man passe på velter ogsånn??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

 

Det har tidligere blitt hevdet at styrketrening for barn og unge kan hemme veksten, men dette har man gått mer og mer bort i fra. Riktignok kan skjelettet skades dersom styrketrening med stor belastning utføres, og/eller hvis treningen utføres teknisk galt. Riktig løfteteknikk er svært viktig både for å unngå skade og for å oppnå gode resultater fra treningen. Spesielt for barn og unge kreves god teknikk, og belastningen bør ikke være for stor. Kroppen er i naturlig utvikling. Riktig utført styrketrening gir god effekt også for barn og unge, og anbefales for å styrke muskulatur og skjelett. Veiledning i starten er viktig.

 

De aller fleste treningssentre har en aldersgrense på 16 år, men flere sentere gir gruppetreningstilbud til barn og unge under 16 år. Familiemedlemskap er også noe en del treningssentre har startet med, hvor voksne kan ha med barn og unge på trening. Det enkleste for din del er å kontakte de aktuelle treningssentrene i nærheten av der du bor (de aktuelle sentrene), og spørre de hvilke tilbud de har til 13-åringer. Ring til de, send en mail eller besøk dem. Kanskje noen av de har et tilbud til trening?

 

Du trenger riktignok ikke å trene på treningssenter for å holde deg i form og oppnå treningseffekt. Ulike ballspill (innebandy, basket, håndball, fotball osv.), svømming, sykling, ski, skøyter, løping, turer i naturen, pilates, yoga, friidrett, turn eller styrketrening hjemme er noen gode alternativer til treningssenter. Mye av denne type trening er også mye billigere:)

 

Lykke til videre!


Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett