Hopp til hovedinnholdet

Føler seg trakkasert av lillebror.

Jente 16 år
 

Spørsmål

jeg har en lille bror på syv. han tar meg altid på rompen og avogtil på puppene. jeg sier nei hver gang og rygger unna eller går min vei, men dette skjer vœr dag. flere ganger for dagen. mamma og pappa har sagt i fra at det er gale i flere år nå, men han hører bare ikke. hvordan kan jeg få ham til å stoppe med å trakkasere meg? han pleide å gjøre det på stortsett alle i huset før, men nå er det nesten bare meg. det er en skikkelig ekkel følelse, som er der leeeenge etter han har tatt meg på rompen. hver så snill og hjelp :º{

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Du opplever at lillebror ikke respekterer dine grenser da han fortsetter å ta på deg når du ber han slutte. Du bestemmer over din egen kropp og ingen skal gjøre noe mot deg som du ikke vil.
Broren din er syv år og kanskje er dette en måte for han å få kontakt med deg på, men som ikke er bra hverken for han eller deg.
Jeg synes at foreldrene dine må ta dette på alvor både for å beskytte deg men også for å veilede han på hvordan han skal ta kontakt.  De kan søke veiledning og råd for dette ved å ta kontakt på helsestasjonen, eller på PPtjenesten. De kan også ta kontakt med et familievernkontor for å få råd om hvordan takle dette. På et familievernkontor kan også hele familien komme for å snakke sammen på en bedre måte.
Lykke til.
 
Med hilsen

Familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit