Hopp til hovedinnholdet

Kan en anmerkning  påvirke inntaket til videregående?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg fikk en anmerkning Pga læreren trodde at jeg juksa men egentlig ikke gjorde det var en som satt ved siden av meg som gjorde det og han fikk også anmerkning! Jeg har snakket med læreren men hun sier at anmerkninger skal stå sånn om at du juksa ( noe jeg ikke gjorde) så jeg og h*n jeg satt sammen med fikk men da vi snakket med læreren innrømmet h*n at det var ikke jeg som juksa men h*n. Men læreren trodde ikke på oss og bestemte å la anmerkningen min stå Hva skal jeg gjøre?? Jeg begynner på Vgs neste år og tenk om dette påvirker inntaket !!! Hva skal jeg gjøre ??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, flott du tar kontakt! 

Anmerkninger har ingen ting å si for inntaket til videregående opplæring, det har heller ikke orden- og adferdskarakteren. Inntaket til videregående blir vurdert på bakgrunn av poengberegning (et snitt) av fagkarakterene.

Anmerkninger er lærernes måte å notere brudd på skolens ordensreglement. Ordensreglementet gir skal inneholde regler for oppførsel og hvilke sanksjoner som skal kunne brukes mot elever som bryter reglene. 

Dersom du har en lærer som har gitt deg så bør du ta dette opp med avdelingsleder eller rektor på skolen. Dersom det ikke nytter å ta det opp med læren. 

Vennlig hilsen Ole Marius Vollen, elev- og lærlingombudet i Telemark.   

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit