Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å kjøpe en trøye. men foreldrene sier nei.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg lurer på hvordan jeg kan overtale foreldrene mine til å kjøpe en trøye som koster 149kr jeg har ønsket meg den trøya i flere år!! Kanskje 5 år! Og jeg ser den endelig i butikkvinduet til salgs i min størrelse. Men foreldrene mine sier at den er for dyr! Jeg må bare ha den trøya! Det er livet mitt og jeg har ønsket meg den så veldig mye!! PS: det er mamma som er uenig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no om det du lurer på.

Du lurer på hvordan du kan overtale foreldrene dine til å kjøpe en trøye som koster 149,- kroner, og at du nå endelig har sett den til salgs i din størrelse.

 Hvis du har spurt foreldrene dine om det, men har fått som svar at den er for dyr, er det litt vanskelig syns jeg. Jeg vet ikke hvor mye klær du har fra før eller hvor god økonomi dere har og slike ting. Men jeg har noen tips du kanskje kan tenke på:

  1. Kanskje du kan foreslå at trøya skal være bursdagsgave eller julegave på forskudd?
  2. Har du litt penger du har spart selv, kan du kanskje være med på å betale noe av det den koster selv?
  3. Kan det være et forslag at dere gjør en avtale om noe du kan gjøre i huset, og at trøyen skal være betaling for dette? Forslag fra meg kan være vasking, stryking, klipping av plen, maling, pass av småsøsken, handling, matlaging og sikkert masse annet.
  4. Er det noe annet du kan gjøre for å tjene litt penger selv? Sitte barnevakt hos noen, kanskje? Samle flasker, spørre i en butikk om du kan hjelpe til en lørdag eller ettermiddag kan være andre forslag.

Håper dette kan være til hjelp – lykke til!
Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit