Hopp til hovedinnholdet

Jeg klarer ikke å være noe særlig på skolen.  Hjeeelp!

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg sliter veldi nå får tiden Før på barneskolen å ungdomsskolen så hadde jeg 0 fravær å møtte opp hver eneste dag var der hele dagen å var I alle timene Men jeg gikk på vgs å der hadde jeg konflikt med læreren som ødela alt hun mente at det var best for meg om jeg bytta skole Jeg sleit med angst å turte ikke komme når det var mange der Jeg trivdes med elevene Da gikk gikk der så hadde jeg ofte møter med rådgiverne Å en gang så ble det meld tyveri I garderoben å drt er jeg å en annen gutt som ble mistenkt Å jeg ble forbanna å plutselig når jeg sitter I møte så sier en rådgiver.....Ja var du gitt tilbake ringene du har tatt? Der gikk det opp for meg Jeg er alltid skurken Går på en annen skole nå men klarer ikke få meg på skolen å når jeg er der så er det ikke hele dagen Kan Ikke huske når jeg var der hele dagen sist Mere en 30 dager med fravær har jeg Der er ille Det går opp for meg gir opp livet Hjeeeelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har både noen gode erfaringer fra skolen (barneskole) og noen dårlige fra videregående. Du har kommet inn i et spor med mye fravær. Nå ønsker du at det skal bli bedre.  Det er så bra at du ser at dette er til hinder for det du vil med livet.  -Da har du mulighet til å gjøre noe med deg!  -Du har et valg.  -I alle situasjoner!  At du gjør gode valg for deg selv, er det viktigste du gjør.  -Du kan velge å tenke på at det var vanskelig på den andre skolen og la det ødelegge for deg, eller du kan velge å tenke at den tiden nå er over, og nå vil du prøve alt du kan og gjøre det beste på den nye skolen.  Det er ditt valg.  -Alle kan oppleve at det er litt tungt å komme seg til skolen, og jo mer man er borte, jo tyngre har det en tendens til å bli.  Det viktigste for å være mer på skolen, er altså å presse seg til å være der litt mer enn du føler at du har lyst eller orker og så gi deg selv ros når du greier det.  -Ta tak i dette nå.  -Og så kan det jo være litt lurt å prate litt med noen som kan støtte deg litt; en rådgiver, lærer, helsesøster, noen hjemme eller andre.  

Lag deg gjerne en liten plan for hvordan du kan starte med dette.  Et mål for hver dag om hva du skal få til av tilstedeværelse på skolen.  -Og husk å rose deg selv når du har oppnådd målet.  

Lykke til med å ta tak og gjør gode valg for deg og ditt liv! 


Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du skolelei?

Jente sover på biblioteket (colourbox.com)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

Les mer

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer

Når skolen er et ork

Gutt sover (colourbox.com)

Du sliter med å komme deg opp når vekkerklokken ringer. Karakterene synker. Du syns skolen er et ork og blir kvalm ved tanken på å komme deg dit. Fins det noe du kan gjøre for å øke skolemotivasjonen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit