Hopp til hovedinnholdet

Utsatt eksamen pga sykdom.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en betennelse som har vært så vond at jeg ikke har klart å rørt meg på en hel uke. Jeg måtte stå over muntlig eksamen pga. det, og jeg har vist legeerklæring. Nå har jeg blitt bedre, jeg klarer å gjøre det meste, og jeg har lyst til å dra på skolen. Jeg er fortsatt sykemeldt, og foreldrene mine mener at hvis jeg drar på skolen nå så blir jeg nødt til å ta muntlig eksamen likevel. Vi slutter den 22. juni. Er dette sant, eller er det mulig for meg å dra på skolen? -Hilsen jente som går i 10. klasse og ikke vil sitte hjemme lenger...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dersom eksamen allerede er gjennomført kan jeg vanskelig se for meg at skolen vil kunne hente inn sensor, og legge opp til eksamen bare for en elev. Hvis du ønsker mer informasjon om kan du jo ta kontakt med læreren din og forklare situasjonen; At du fortsatt er ganske redusert og ikke vil kunne yte på en eventuell eksamen, men at du gjerne vil komme deg på skolen igjen.


Mvh

Brede Skogbakken

Elev- og lærlingombudet i Hedmark, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fravær på ungdomsskolen

Jente kommer inn i klasserom(www.colourbox.com)

Her finner du oversikt over hva som gjelder når du er borte fra skolen. Fraværet ditt føres på vitnemålet, men det er mulig å be om at noe fravær fjernes.

Les mer

Rett til tilrettelegging av prøver og eksamen

jente skriver (colourbox.com)

Allergi eller senebetennelse i armen? Behov for bestemte hjelpemidler for å gjennomføre eksamen? Skolen plikter å hjelpe deg med tilrettelegging på prøver og eksamen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit