Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg snakke med dem så de forstår?

Jente 14 år
 

Spørsmål

To av mine nærmeste vennener går på innebandy, mens jeg går på en helt annen aktivitet. Hver dag snakker de om treningene og kamper foran meg. Dette får meg til å føle meg utenfor og ikke bra nok. De har også slengt kommentarer og spørsmål på hvorfor jeg ikke vil gå på innebandy og at jeg har dårlig kondisjon. Når jeg snakker om min aktivitet får jeg som regel ingen respons eller bare "Åja". Jeg har forklart dem før hvordan jeg føler det, men de slutter ikke og sier at de har hørt hvordan jeg har det, før. Dette skaper bare kroppspress for meg når de skryter av hvor mye de trener i forhold til meg! Hva syntes dere jeg bør gjøre. Jeg vil virkelig at de skal skjønne hvordan jeg har det hver dag, men jeg hvet ikke hvor jeg skal starte? Hilsen en 14 gammel frustrert jente!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Jeg tror det beste er å snakke med dem igjen om dette. Det er ikke noe bedre eller dårligere å gå på innebandy fra din aktivitet, dere har bare tatt forskjellige valg. Det kan være at de også ønsker å invitere deg med på det for å ha deg med. Da kan du si til dem at du har rett og slett ikke lyst til å være med men at det er fint om dere kan fortsette det gode vennskapet deres. Du kan også si at hvis de skal snakke om sine aktiviteter når dere er alle tre sammen så må du kunne snakke om dine uten at det blir noe tull rundt det. Du kan også nevne iblandt hvis du ønsker det at det er OK å høre en del på deres aktivitet men så kan dere heller snakke om noe annet. Dere kan også ha en felles samtale hvor du spør dem om hva som er viktig for hver av dem, og hva som er viktig for deg og hvordan dere kan bygge på dette sammen. Dere kan også ha en snakkeregel; at man noen ganger snakker i 10 minutter om seg selv også skal den andre høre på og gi kommentarer/støtte, også bytter man. Dette kan høres litt dumt ut i starten men etter en tid glemmer dere at dere tar tiden og dette går naturlig. Dere skal alle ha det bra i vennskapet og vinne på at dere er hverandre beste venner. Lykke til og les artiklen under.
Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit