Hopp til hovedinnholdet

Hun blir mobbet av fremmede

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg blir sett på som anderledels og en del fremmede har jeg opplevd har mobbet meg når jeg ikke gjorde noe som det var noe grunn for å mobbe meg for. Jeg og en annen ( fremmed for meg) sto,utenfor handle senter og røykte med hver vår musikk på øret. Det kom noen ungd. De lot han andre sråtå i fred,men meg lo de av og pekte på. Det ble så ille at jeg måtte gå inn på do å gråte. Alltid meg detvgår utover. Hvorfor? Jeg er riktig nok svært g sjenert,men jeg er 100% normal. Hvorfor er det meg de tirrer og plager? Jeg er lei av å bli mobbet etter så mange år. Hva gjør jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg er glad for at du skriver til ung.no.

Også blir jeg veldig trist når jeg leser om det du utsettes for.  Du skriver at det er fremmede som mobber deg, og ler og peker. Det er ikke greit!

Ut ifra det du skriver, så har du opplevd lignende før og?! Skjer det bare når du er alene? Eller kan det være når du er sammen med venner og? I så fall håper jeg at vennene dine står opp for deg?! 

Hvis noen av vennene dine har vært sammen med deg, så tenker jeg at de kan være fornuftig å spørre dem om de forstår hvorfor det er sånn at folk ler av deg. Hvorfor noen har et sånt behov for å mobbe deg når de ser deg. Er det noen av vennene dine som har sagt noe om det? Eller kan du kanskje spørre vennene dine om hjelp til å forstå? Jeg mener ikke at det på noen måte gjør det riktig at folk ler, men om det er noe spesielt som folk ler av, så kan det være godt å vite hvorfor. Ikke for å endre på det, men for å kunne være i forkant og eventuelt konfrontere folk om de begynner å le.

Dersom det er noen som ler av deg på skolen, så er det viktig at du sier ifra til noen voksne på skolen din. De kan hjelpe deg gjøre noe med situasjonen. Og skolen kan ikke tillate at noen blir mobbet på skolen, de gjøre noe med sitausjonen.

Men så begynner jeg å lure på en annen ting også. Er du sikker på at det er deg de ler av? Kan det være en annen løsning enn det du ser? Kan det være at det ikke er deg folk ler av, men at de helt tilfeldig at de ler av noe, men at du, på grunn av dårlig selvbilde tenker at det er deg de ler av?

JEg tenker uansett hva som er virkeligheten, at du kan ha nytte av av å snakke med noen om hvordan du har det, og hvordan dette påvirker deg. En person jeg tenker kan være fin å snakke med, er helsesøster på skolen din. Hun kan gi deg noen gode tips for å bygge opp selvtilliten din, og det er fint å ha noen å snakke med når ting er vanskelig.

Jeg ønsker deg masse lykke til!!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Si din mening om mobbing!

Gutt ypper seg

Selv om politikerne har et mål om å få slutt på mobbingen, foregår det mobbing overalt. Kjenner du noen som har blitt mobbet? Har du blitt mobbet selv? Har du andre saker du vil ta opp?

SI DIN MENING HER

Les mer

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Få slutt på mobbingen!

Mobbing med rødt kryss over

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit