Hopp til hovedinnholdet

Bestefar har nettop gått bort og samboeren hans har utnyttet han. Hva gjør jeg?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei ung. Bestefar har nettop gått bort og samboeren hennes har utnyttet han. Han hadde kreft og hun fant ut at hun skulle gifte seg med han før han døde fordi da kunne hun få litt av arven. Hun har også hindret at mamma og søskene hennes å komme bå besøk. Hun har nesten kommet i mål: hun har fådt huset til betefar og skal få 1/3 av arven. I tilleg har hun beskylt mamma og søstera hennes for å le mens han døde. Hun bestemmer over huset inntill hun har skrevet under noen pappirer så hun er i uskiftet bo, men da kan vel hun vente i en evighet. Lensmanskontoret har sakt ingen av søskene har tilgang til huset. Jeg har undersøkt saken og pengene til den døde skal førsteprioriteres på begravelsen, men hun har sagt til barna hennes at hun skal betale flybilett til dem. Hva gjør jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er lett å forstå at du er bekymret og fortvilet. Dette er en sak arvingene må ta seg av. Moren din og hennes søsken må eventuelt vurdere om det skal skaffe seg advokat. Det er ikke så mye annet du kan gjøre enn å støtte moren din og være der for henne.

Det kan også være viktig å prøve å ikke bekymre deg for mye. Det sliter deg bare ut og gjør at du ikke har overskudd til å hjelpe moren din.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Arveregler

Jente leser et dokument (colourbox.com)

Står du oppført i testamentet til en person som er død, er du arving. Du er også arving dersom det står i arveloven at du som barn, forelder eller lignende er det.

Les mer

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit