Hopp til hovedinnholdet

gutt, 18: kan jeg gå andre steder enn til dps for å snakke?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurte litt på om jeg kan gå til andre steder for å ha noen å prate med om følelser, tanker. Jeg har gått på dps fra september og jeg føler bare at jeg taper penger istedenfor å få hjelp og mangler bare en time til jeg får frikort. jeg har betalt mer enn 2000 kr. Jeg lurer litt om hvordan jeg kan slutte å gå på dps noen gang igjen? Kan jeg skrive meg ut på egenhånd eller må fastlegen min gjøre det får meg? Kan man få pengene tilbake fra dps? Kan man bytte behandler? Jeg føler bare at jeg ikke trenger å gå til dps jeg vil ikke tape penger på dette her noe mer.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. Det å søke hjelp for tanker og følelser kan koste både tid, energi og penger. Det er leit å høre at du ikke opplever at det er til nytte for deg å gå på DPS. 

Du lurer på om det er andre steder man kan gå for å få hjelp. De fleste kommuner har et tilbud som heter helsestasjon for ungdom. Mange steder kan man komme og snakke med helsepersonell på helsestasjon for ungdom selv om man er over 18 år. Du kan gå inn på din kommune sine hjemmesider og se hva som er tilbudet der du bor, og når det er åpent. 

Du kan også gå til fastlegen din igjen og ta opp det du skriver til oss. Kanskje legen vet om andre hjelpetilbud i nærområdet som kan passe.

Det er også en mulighet å ta dette direkte opp med DPS'en der du går nå. Du kan fortelle at du er i tvil om den hjelpen du tilbys fungerer. Du kan også be om å få bytte behandler. 

Det er slik at når man er på din alder kan man slutte på DPS om man vil det selv. 

Å få tilbake pengene for timer du alt har betalt for er jeg usikker på om er mulig, men jeg tror det kan bli vanskelig. Hvis du vil finne mer ut om dette kan du ringe til pasient- og brukerombudet

Håper du finner ut av dette og at du finner hjelp som passer for deg.

Prøv gjerne å ringe til mental helse sin hjelpetelefon på nummer 116 123, det er gratis og åpent hele døgnet.

Lykke til!

hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utgifter til helsehjelp, egenandeler og refusjoner

Hos lege og andre behandlere med driftsavtale må du betale en egenandel. Det samme gjelder medisiner på blå resept. Her får du en oversikt over hva som gjelder av regler for egenandeler og mulighet for refusjon av utgifter ved helseplager.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit