Hopp til hovedinnholdet

Jente på snart 15 får ikke lov til å treffe gutter etter at moren leste meldinger hun skrev til kjæresten for ett år siden. Hva kan hun gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 14, snart 15. Jeg ffår ikke lov å besøke gutter, eller ha besøk. Det synes jeg er ikke greit.. årsaken til dette er pga en hendelse som skjedde for ett år sia hvor moren min leste melding mellom meg og typen min, og vell, jeg trortror ikke jeg trenger å nevne hva vi hadde snakket om, men uansett da tvtvang hun meg til å slå opp med han..jeg vet ikke helt om dette er rettferdig, eller om det er krenkelse på privat liv eller ja, men har hun lov til dette? Jeg ble veldig lei meg etter dette,kutta memeg og slikt..jeg har ikke hatt en ordentlig kjæreste siden dette på grunn av det med at jeg ikke kan besøke gutter.. Jeg forstår hun gjør dette for å "beskytte" meg men ja..men skjønner d bare ikke helt.. :/ takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Dette høres ikke så greit ut. Moren din leste meldinger du skrev til kjæresten din for ett år siden, og etter dette har du ikke fått lov til å besøke eller ha besøk av gutter.

Du har nok rett i at moren din ønsker å beskytte deg når hun setter så strenge grenser for deg. Samtidig kan hun jo ikke holde på disse grensene i all evighet. Kanskje er tiden inne for at dere tar en prat om hva som skal til for at du skal få lov til å treffe gutter igjen?

Mitt råd er at dere setter dere ned og snakker sammen om hva som skal til for at hun skal slippe opp på disse grensene. Hvordan kan du bygge tillit og få henne til å stole på deg? Hva er det hun er så redd for? Kanskje er det at du skal bli presset til noe du ikke vil, eller at du skal ha sex og bli gravid? Hva ønsker du? Er det viktig for deg å ha en kjæreste, eller handler dette først og fremst om å få tilbake friheten til å bli kjent med andre?

Hvis det er vanskelig å ta denne samtalen alene, så kan du snakke med helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom. Kanskje hun kan hjelpe deg? Du kan også spørre andre voksne du har tillit til om hjelp til å snakke godt med mamma.

Du skriver at du kuttet deg etter at mamma tvang deg til å gjøre det slutt med kjæresten din. Er det noe du fortsatt gjør når du har det vanskelig? I så fall er det viktig at du får hjelp med dette også. Det å kutte seg kan kanskje virke som en hjelp der og da, men skaper egentlig bare nye problemer for deg. Helsøster vet en del om dette også, og kan være en god samtalepartner.

Under har jeg lagt ved to artikler om selvskading og om å snakke med foreldre om vanskelige ting. Jeg håper du finner noe nyttig der og at dette ordner seg for deg.

Vennlig hilsen familieterapeuten. :)

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit