Hopp til hovedinnholdet

Far reiste til Nord-Korea uten meg

Annet 20 år
 

Spørsmål

Far reiste til nord-korea uten meg :c #yolo #HjemmeAleine

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss! Jeg vet ikke helt om det er noe du ønsker svar på i det du har skrevet, men siden du har tatt med et "trist fjes" tenker jeg at du ikke syns det var noe ok at faren din reiste? Og siden du skrev #alenehjemme, høres det ut som det er bare deg som er igjen hjemme, stemmer det?

Min erfaring er at det er store forskjeller på når man er klar for å være alene hjemme over lengre tid. Det er også forskjell på hvor man bor og miljøet man er i. Jeg tipper, etter alderen din å dømme, at du klarer fint å være alene hjemme for en periode. Imidlertid kan det være sånn at selv ungdom som er voksne for alderen, og som tar ansvar kan komme i situasjoner som er ubehagelige når de er alene hjemme.

Jeg håper derfor du har noen andre voksne du kan snakke med dersom du trenger hjelp til noe. Er det krise og noe skjer som du ikke har kontroll på, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge, 116111, gratis nummer, for å snakke og få råd og veiledning.

Ellers har jeg lagt ved noen artikler som kan være fine å lese for deg. Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du mye ansvar?

Bekymra gutt (colourbox.com)

Å måtte ta ansvar kan være bra for barn og ungdom. Men hvor går egentlig grensen for hvor mye du klarer å bære på dine skuldre?

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit