Hopp til hovedinnholdet

Er han forelsket i meg eller ikke?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år og har en gutt i klassen min som tar bilde av meg og sender det videre til folk i klassen min og jeg tørr ikke si ifra til lærer eller han at det er ikke greit men hva skal jeg gjøre. Han spurte meg en gang om jeg elsker han siden han sa til meg at han elsker meg, men jeg vet ikke på hvilken måte han elsker meg på? Når jeg sender en ting til noen i klassen på SnapChat så sender det bare bilder av han, og det gjør meg lure veldig mye på hva med betyr. Jeg snakker med han ikke og hvis jeg skal snakke med han så er det bare på når læren sier at vi to skal være sammen på samme gruppe. Noen ganger får jeg sover så drømmer jeg om han og jeg vet ikke hvorfor. Og før jeg sover så sender alle bilde av han på SnapChat og det gjør at jeg ikke får sove og noen ganger har jeg prøve neste dag og jeg får ikke sovet godt og gjør det beste jeg har bare p.g.a at jeg ikke fikk sove og alle de meldingene jeg får . Hva skal jeg gjøre? Er han forelsket i meg eller ikke?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Takk for at du skriver til oss. 

Om han er forelsket i deg er vanskelig å si, men om det er tilfellet har han en veldig merkelig måte å vise det på. 

Det er ikke greit at han tar bilder av deg og sender videre uten din tillatelse. Jeg vil anbefale deg å ta dette opp med læreren din, selv om du synes det er vanskelig. Læreren din kan hjelpe deg med dette. Hvis du synes det er veldig vanskelig å snakke med læren din om dette kan du kanskje fortelle det til foreldrene dine, og så kan de ta det videre til læreren din? 

Enkelte gutter "plager" og "erter" de som de er forelsket i. Han har sagt at han elsker deg, men jeg klarer heller ikke forstå på hvilken måte han egentlig mener. Jeg tenker iallfall at denne gutten må endre på sin væremåte og behandle deg på en bedre måte. 

Jeg vet heller ikke hvorfor alle sender bilder av han til deg på snapchat. Kanskje de prøver å¨hinte til at han er forelsket i deg? Eller kanskje han har bedt dem om å gjøre det? Jeg forstår at det er plagsomt for deg, og dette burde du også fortelle til noen voksne. 

Du fortjener en gutt som respekterer deg og behandler deg bra. 

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit